Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Καμμένος: Επέλεξα να μην πυροβολήσω τη χώρα...


ΚΑΜΜΕΝΟΣ
-Με το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσα ποτέ να υπάρξω μαζί γιατί έχει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις τάξεις και επανάφερε τον Λαλιώτη.
-ο Μεϊμαράκης αφήνει τον Παπασταύρου ενώ ο Καραμανλής θα του είχε πάρει το κεφάλι.
BINTEO...
Κάλεσμα στους πολίτες να τον εμπιστευτούν, «γιατί επέλεξα να μην πυροβολήσω τη χώρα», απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων". «Θα ήταν εύκολο για μας να ρίξουμε την κυβέρνηση, όπως κάνει τώρα ο Λαφαζάνης. Προτιμήσαμε να...
στηρίξουμε την κυβέρνηση γιατί έτσι στηρίζαμε την Ελλάδα», ειπε. 
Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «ήταν σημαντικό να εξηγήσουμε στον λαό την απόφαση στις Βρυξέλλες, να φέρουμε μια συμφωνία που αποτέλεσε τη λύση απέναντι σε ένα τρομερό δίλημμα: την αποπομπή από την Ε.Ε. και στη μετατροπή της χώρας σε μια αποθήκη ανθρώπων. Αν η Ελλάδα έβγαινε από την Ε.Ε. τα τρία εκατ. πρόσφυγες που περνούν από την Ελλάδα θα παρέμεναν στη χώρα γιατί δεν θα είχαν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες της Ε.Ε.».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ ανέφερε επίσης πως το κόμμα του είχε μιλήσει εδώ και χρόνια για την αναστολή της συνθήκης Σένγκεν, δεχόμενο τότε επίθεση. «Σήμερα δικαιωνόμαστε. Θέλω να καταλάβει ο λαός ότι 350.000 πρόσφυγες έχουν ήδη φύγει λόγω της πολιτικής πουν άσκησε αυτή η κυβέρνηση».


Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για την απόδοση των υπουργών και των υφυπουργών που πρότειναν οι ΑΝ.ΕΛ., ενώ σε αναφορά για το έργο του στο υπουργείο Άμυνας σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «έσβησε τους φόβους που υπήρχαν ότι με μια κυβέρνηση της αριστεράς θα είχαμε μια αντιμετώπιση διαφορετική στις ένοπλες δυνάμεις».


«Οι ΑΝ.ΕΛ. δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι και για κυβερνητική διαχείριση σε ένα πλαίσιο μιας κυβέρνηση που έφερε τη συμφιλίωση σαν πράξη», σημειώνοντας παράλληλα πως στα ζητήματα της διαφθοράς, οι ΑΝ.ΕΛ επιμέναμε εδώ και χρόνια.


Ο κ. Καμμένος ζήτησε από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν, «γιατί επέλεξα να μην πυροβολήσω τη χώρα. Θα ήταν εύκολο για μας να ρίξουμε την κυβέρνηση, όπως κάνει τώρα ο Λαφαζάνης. Προτιμήσαμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση γιατί έτσι στηρίζαμε την Ελλάδα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».


«Υποσχέθηκα με το σποτάκι ότι θα κρατήσω στις ράγες το τρένο της Ελλάδας όχι των ΑΝΕΛ. Και πράγματι τους 7 μήνες έγινε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, συγκρουστήκαμε πολλές φορές, φτάσαμε σε σημείο να έρθουμε σε σύγκρουση ακόμη και με τις φίλες χώρες μέσα στο Eurogroup αλλά δεν είχαμε εντολή να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ και την ΕΕ», ανέφερε ακόμη.


«Το δίλημμα που μας ετέθη δεν ήταν να συζητήσουμε πάνω σε ένα Grexit αλλά αν θα φεύγαμε εντελώς από την ΕΕ και σήμερα θα είχαμε πτωχεύσει. Θα σήμανε 4 εκατ. νέοι άνεργοι. Για να παραμείνουμε συνεπείς, θα έπρεπε να βάλουμε την Ελλάδα σε εμφύλιο πόλεμο. Τέτοια εντολή δεν είχαμε. Είχαμε εντολή να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που είχε διαγραφή του χρέους και το πετύχαμε. Χάσαμε μια μάχη αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο. Και κερδίσαμε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», σημείωσε ο κ. Καμμένος.



Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «με το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσα ποτέ να υπάρξω μαζί γιατί έχει τον Ευάγγελο βενιζέλο στις τάξεις και επανάφερε τον Λαλιώτη. Με το ΠΑΣΟΚ που δεν καταπολεμά τη διαφθορά δεν μπορώ να συνυπάρξω».


«Ούτε με τη ΝΔ», συνέχισε. «Είναι αυτή η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή;», διερωτήθηκε και έκανε λόγο για ακροδεξιά στοιχεία που έφερε ο Σαμαράς και για «υβριστές του Καραμανλή έγιναν βουλευτές της ΝΔ».


Για το Ποτάμι, σχολίασε: «Να πει τις θέσεις του στα εθνικά θέματα. Τον ρώτησα για το όνομα της Μακεδονίας γιατί άκουσα στελέχη του να μην ενδιαφέρονται. Τον ρώτησα για τις θέσεις του για την καταπολέμηση της διαπλοκής».


«Την επομένη των εκλογών θα διαλυθούν τα κόμματα του χθες. Θα εξαφανιστούν τα φασιστοειδή που έφερε ο Σαμαράς στη Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Με τους υποψηφίους που παρουσιάζει το Ποτάμι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σήμερα δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας».



Προς επίρρωση των λεγομένων του ο Πάνος Καμμένος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Ποτάμι βάζει στο Επικρατείας τους υποστηρικτές του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ στο ειδικό δικαστήριο, Νικηφόρο Διαμαντούρο και Νίκο Αλιβιζάτο, ο Μεϊμαράκης αφήνει τον Παπασταύρου ενώ ο Καραμανλής θα του είχε πάρει το κεφάλι», τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συνεννόηση με αυτά τα δεδομένα.


Επιπλέον, απέρριψε ότι ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ συγκαταλέγονται στο «παλιό», καθώς ουδέποτε κανείς τους και δη ο ίδιος δεν μετείχε σε κάποιο σκάνδαλο, πάλεψε ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή. «Στα 22 χρόνια της πολιτικής μου καριέρας, όπως βλέπετε, έχω αποφύγει τις κακοτοπιές των εξοπλιστικών, της λίστας Λαγκάρντ και των μεγαλύτερων σκανδάλων στα οποία έχουν εμπλακεί στελέχη και κορυφαίοι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».


Αναφερόμενος στη φορολογία των αγροτών, σημείωσε πως για τον πραγματικό αγρότη η φορολογία θα πέσει και θα έχει τη δυνατότητα να δικαιολογήσει όλα τα έξοδά του. Ο πραγματικός αγρότης έχει να κερδίσει και είναι αυτός που θα συμμετέχει και στα επόμενα ΕΣΠΑ.


Χαρακτήρισε «απολύτως άδικο» και «έγκλημα» τον ΦΠΑ στα φροντιστήρια, σημειώνοντας ότι «το φροντιστήριο αυτή τη στιγμή διαλύεται, 8.000 άνθρωποι θα απολυθούν». Είμασταν οι πρώτη που θέσαμε το θέμα και διαχωρίσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι για το 23%, αλλά για το θέμα της αριστείας. Πιστεύω ότι οι ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να μπούμε στη Βουλή για να είμαστε αυτή η ασφαλιστική δικλείδα».



Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. επανέλαβε ότι αδίκησε τον Παύλο Χαϊκάλη. «Τον έκοψα από το ψηφοδέλτιο, ενώ είμαι βέβαιος ότι ο άνθρωπος δεν είχε δόλο. Το ίδιο και ο Μητρόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Δείτε τα Βίντεο, ΕΔΩ &  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: