Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αναζητούνται λαμπερά ονόματα για τις λίστες στο ΠΑΣΟΚ

Προεκλογικός πυρετός στο ΠΑΣΟΚ


Τις τρύπες, που υπάχουν στα ψηφοδέλτια, λόγω της μάλλον συγκρατημένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προσπαθεί να καλύψει αυτές τις ημέρες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ναι μεν στις περισσότερες των εκλογικών περιφερειών υπήρξε ένα σημαντικό ενδιαφέρν, ωστόσο παρατηρούνται μικρότερα ή μεγαλύτερα κενά σε κάποιες σημαντικές περιοχές και επιπλέον διαπιστώνεται τώρα ότι δεν προσήλθε και ό,τι καλύτερα ανέμεναν στην Ιπποκράτους, από άποψη απήχησης των ενδιαφεομένων στις τοπικές κοινωνίες.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει επαρκής αριθμός γυναικών, σε άλλες δεν εντοπίζονται πρόσωπα, που θα συγκινούσαν και σε οροισμένες δεν επιτυγχάνεται ούτε η επιθυμητή ανανέωση, ούτε η προσέλκυση νέων ανθρώπων.

Υπό αυτό το πρίσμα η ηγεσία έχει ξεκινήσει εκστρατεία αναζήτησης υποψηφίων, οι οποίοι θα βολιδοσκοπηθούν από την Ιπποκράτους και θα επιδιωχθεί να αποτελέσουν το «κερασάκι στην τούρτα», ώστε το ΠΑΣΟΚ να εκπέμψει το μήνυμα ότι εξακολουθεί να συγκινεί και τα σοβαρά τμήματα της κοινωνίας.

Στο μεταξύ εκδηλώνεται δυσφορία για το γεγονός ότι βουλευτές του κόμματος ανακοινώνουν μεμονωμένα ότι αποχωρούν και δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι. Η εικόνα, που δίδεται είναι ότι πρόκειται για προσωπικές επιλογές και όχι για μία συστηματική προσπάθεια ανανέωσης και προώθησης της νέας γενιάς στο προσκήνιο.

Κομματικά στελέχη του κεντρικού μηχανισμού έχουν επαφές με υποψήφιους «αναχωρητές», ώστε η οποιαδήποτε νέα ανακοίνωση να γίνει με πιο επίσημο κομματικό τρόπο।
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: