Τρίτη 3 Απριλίου 2012

«Θα αυτοκτονήσω αν…»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Φωτόπουλος με αφορμή όσα καταγγέλονται για χρηματοδοτήσεις προς την ΓΕΝΟΠ.


«Είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επιθέσεις», σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τις οποίες απέδωσε σε «κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές». Ο κ. Φωτόπουλος επανέλαβε την πρόταση να ανοίξουν άμεσα οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών της τελευταίας εικοσαετίας και κατέληξε: «Αν σε μένα βρεθεί έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή αγορά εγώ δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω».

Όπως είναι γνωστό το θέμα προέκυψε μετά το πόρισμα-βόμβα που έχει συντάξει το ΣΔΟΕ κατά της ΓΕΝΟΠ με δράσεις σε βάρος της ΔΕΗ. Σύμφωνα με αυτό που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ, μέσω υπερτιμολογήσεων, εισέπραξαν 2.080.209 εκατ. ευρώ, για αποστολές που δηλώθηκαν, πληρώθηκαν, αλλά ουδέποτε έγιναν, για φιλοξενία αντιπροσωπειών, πολυήμερες διακοπές σε χώρες όπως η Ιταλία και αναθέσεις μελετών «μαϊμού» σε οικείους. Το πόρισμα βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπ. Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου και στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στο μεταξύ ο υπουργός περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζητά την διοικητική διερεύνηση των χρηματοδοτήσεων προς τη ΓΕΝΟΠ και την απόδοση ευθυνών. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ:

"Στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περιήλθε από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο που είχε ζητήσει ο κ. Ρακιντζής σε επιχειρήσεις που είχαν εκδώσει τιμολόγια μεγάλου ύψους προς τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ/ΔΕΗ.

Παράλληλα, με την κοινοποίησή τους στον αρμόδιο εισαγγελέα από το ΣΔΟΕ, ο υπουργός ΠΕΚΑ θέτει τα στοιχεία αυτά υπ' όψιν της Διοίκησης της ΔΕΗ για την εκ μέρους της διοικητική διερεύνηση του ζητήματος και απόδοση ευθυνών, υπενθυμίζοντας τη σχετική πρωτοβουλία της πρώην υπουργού ΠΕΚΑ για διενέργεια ελέγχου νομιμότητας των καταβολών της ΔΕΗ Α.Ε. από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα αποτελέσματα του ελέγχου του τον Απρίλιο 2011.

Είναι σαφές ότι και τα νέα αυτά στοιχεία πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά, για να μην καταλείπονται σκιές σε καταγγελίες για διαφθορά και να αποδοθούν ευθύνες ταχύτατα, όπου υπάρχουν".

Πηγή: ΑΠΕ

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: