Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μονομαχία στο Ελ… Βενιζέλος με Αλ. Τσίπρα για το τρύπιο δολάριο και τα υποβρύχια

20131111-014021.jpg
«Η λαμογιά κ. Πρωθυπουργέ, υπόγεια η υποβρύχια, αν ήταν μια φορά πρόβλημα πριν το Μνημόνιο,τώρα είναι δέκα φορές πρόβλημα. Να κάνετε υπομονή κ.Βενιζέλε γιατί θα σας υποχρεώσουμε να πηδάτε ένα-ένα τα εμπόδια. Θα καταθέσουμε στην ώρα της την πρόταση για εξεταστική επιτροπή».
Με αυτά τα λόγια απάντησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στον Ευάγγελο Βενιζέλο για όσα με σφοδρότητα του καταλόγισε νωρίτερα και τα οποία γράψαμε.
Σε αντίθεση πάντως με το έντονο ύφος του κ.Βενιζέλου ,ο κ.Τσίπρας έκανε μια απο τις πιο ήρεμες σε ύφος ομιλίες στη Βουλή.Ακόμα και όταν διαπληκτίσθηκε με τον πρωθυπουργό επειδή δεν…τον κοίταζε ο διαπληκτισμός ήταν από ήρεμος έως χαμογελαστός…
Ο διαπληκτισμός άρχισε όταν ο κ. Τσίπρας μιλώντας απευθύνθηκε στον κ.Σαμαρά που είχε μπει στην αίθουσα ακριβώς για την ομιλία του κ. Τσίπρα του είπε χαμογελαστός:
«Κοιτάξτε με, γυρίστε από δω, κοιτάξτε με…»
Ο πρωθυπουργός γύρισε και του είπε «δεν σας κοιτάω και κοιτάω αλλού γιατί γελάω με αυτά που λέτε».
Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τα λόγια του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη (όταν ήταν εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας) για να καταγγείλει τον κ.Βενιζέλο στην υπόθεση των υποβρυχίων.
Ο κ.Βενιζέλος ανέβηκε αμέσως μετά στη Βουλή και τον κάλεσε σε “μονομαχία ήθους” προσωπική με κατάθεση της πρότασης για εξεταστική στη Βουλή για τα υποβρύχια.
Και απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα του είπε:
“Υιοθετήσατε τα στελέχη Τσοχατζόπουλου στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα υιοθετείτε και την επιχειρηματολογία των ανθρώπων του κ.Τσοχατζόπουλου.Θα τα πούμε όλα αναλυτικά.Με ονόματα,αποδείξεις και συμφέροντα που υπηρετείτε γιατί βγήκατε πολύ νωρίς στην πιάτσα. Έχουμε όλοι προσωπική ιστορία και πορεία.Δεν ήρθαμε από παρθενογένεση.Εσείς ξεκινήσατε την πολιτική σας σταδιοδρομία ως αρχηγός Κόμματος”
Ο κ.Τσίπρας απάντησε αμέσως αμέσως με χαριτολόγημα λέγοντας: «Κύριε Βενιζέλε δώσατε την ευκαιρία να αποκαλύψω για ποιο λόγο πήγα στο Τέξας.Για να μάθω τη Μονομαχία στο Ελ Πάσο και στη μονομαχία στην οποία με καλέσατε θα είμαι παρών».
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κύριε Τσίπρα πήγατε να πάρετε μαθήματα στην Αμερική.Προσέξτε για το δολάριο είναι τρύπιο”
Και οι δυο φράσεις είναι τίτλοι ταινιών γουέστερν αλλά ,όπως γράψαμε και από χθες η κόντρα θα είχε στο “φόντο” υπαινιγμούς η ευθείες κατηγορίες για “φιλοαμερικανούς” και “φιλογερμανούς”
Πάντως τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Καμμένος (ο οποίος ήταν πολύ πιο οξύς από τον κ. Τσίπρα)αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα σκάνδαλα, στα μεγάλα συμφέροντα,στα μεγάλα κανάλια των συμφερόντων, και μεταξύ αυτών και στην απαλλαγή του Ελ. Βενιζέλος από πληρωμές.
Απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα του θύμισε την Αντουαννέτα και τη φράση της «αφού πεινάνε δώστε τους παντεσπάνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: