Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει «όχι» στον Λαφαζάνη


Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για προεκλογική συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα, αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αυτή θα είναι η εισήγηση του κεντρικού της οργάνου προς τις συνελεύσεις και το πολιτικό συμβούλιο του συμμαχικού σχήματος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
antar
Την κρίσιμη περίοδο μετά το «σαρωτικό ΟΧΙ» και την ψήφιση του Μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει σε απόφασή της για την εκλογική πολιτική συνεργασία ότι κατέθεσε πρόταση προς αριστερές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης και της Λαϊκής Ενότητας.
Σε γενικές γραμμές, σημειώνεται ότι το πλαίσιο της Λαϊκής Ενότητας κινείται σε κατεύθυνση «προοδευτικής, ριζοσπαστικής, διαχείρισης και διακυβέρνησης». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ο χαρακτήρας του μετώπου που προτείνεται ορίζεται ως «αντιμημονιακός, δημοκρατικός, πατριωτικός», πράγμα που δεν εκφράζει «τον ριζοσπαστισμό, την ταξικότητα και το πολιτικό βάθος του ΟΧΙ». Επιπλέον, επισημαίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου αν δεν έχει δημοκρατική οργάνωση κινδυνεύει να διαμορφώσει χαρακτηριστικά συγκεντρωτισμού, αρχηγισμού, επιστροφής στις χειρότερες παραδόσεις της αριστεράς που πρέπει να ξεπεραστούν.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: