Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πανστρατιά στην τελική ευθεία...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βούλα Κεχαγιά
Ολα τα στελέχη ρίχνει στη μάχη στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ επιδιώκοντας τη μέγιστη συσπείρωση της βάσης της παράταξης.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει ζητήσει από 17 στελέχη να μεταβούν την επόμενη τελευταία εβδομάδα του προεκλογικού αγώνα στην περιφέρεια και...
να μιλήσουν σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις με στόχο να καλυφθούν γεωγραφικά όλες οι περιοχές της χώρας.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην ομογενοποίηση του πολιτικού λόγου του κόμματος, γι' αυτό και ο κ. Βενιζέλος έχει ζητήσει ουκ ολίγες φορές από τα στελέχη να είναι προσεκτικά και να αναπτύσσουν τις επίσημες θέσεις του κόμματος για να μη δημιουργείται σύγχυση στους ψηφοφόρους. Επί της ουσίας έχει ζητήσει από τους κορυφαίους να γίνονται πολλαπλασιαστές των προεκλογικών μηνυμάτων του κόμματος και να μη διατυπώνουν προσωπικές απόψεις για ευαίσθητα προεκλογικά θέματα, όπως π.χ. η συγκυβέρνηση και η πρωθυπουργία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες το βράδυ ο κ. Σαμαράς αξιοποίησε πολιτικά στην ομιλία του στη Σπάρτη τη συγγνώμη που ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από τον ελληνικό λαό, για να θυμίσει ότι μόλις λίγες ώρες νωρίτερα η Αννα Διαμαντοπούλου είχε αφορίσει τις συγγνώμες ζητώντας από το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει μπροστά.
Η υπουργός Ανάπτυξης είχε σχολιάσει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κατεβεί στις εκλογές μόνο ζητώντας συγγνώμη γιατί, αν είναι μόνο αυτό που έχει να πει στον λαό, είναι καλύτερα να αποχωρήσει», ζητώντας παράλληλα από τον κ. Βενιζέλο να μιλήσει για την επόμενη ημέρα της 6ης Μαΐου. Αργά το βράδυ, η κ. Διαμαντοπούλυ προσπάθησε (μέσω twitter) να δώσει εξηγήσεις: «Θα επιμείνω πως η αυτοκριτική από μόνη της δεν αρκεί. Η συγγνώμη, όμως, υποδηλώνει λεβεντιά και παλικαριά για τον ηγέτη που την εκφράζει». Ακολούθως διερωτήθηκε εάν ο κ. Σαμαράς «θα ζητήσει συγγνώμη από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών;»
Χθες ωστόσο με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όταν ρωτήθηκε τι έχει να πει σε όσους είναι άνεργοι ή είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται τα δύο τελευταία χρόνια, κατέθεσε τη δική του συγγνώμη: «Θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγγνώμη. Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη. (...) Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».
Εξάλλου, δεν πέρασε απαρατήρητη στην Ιπποκράτους η θέση που καταγράφηκε στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Χρήστου Παπουτσή στο Μέγαρο Μουσικής, ότι δηλαδή «είναι αδιανόητο ορισμένοι δικοί μας να σπεύδουν να εκδηλώσουν προθυμία συμμετοχής σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά».
Και αυτό διότι υπό προϋποθέσεις ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι θα αποδεχόταν με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων τη συγκατοίκηση με τη Νέα Δημοκρατία σε μια μετεκλογική κυβέρνηση.
Εν τω μεταξύ στην Ιπποκράτους δεν επιθυμούν να ανοίξουν συζήτηση για τις επίσημες ή ανεπίσημες δηλώσεις των στελεχών που σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται ως προβληματισμοί για το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος έχει σηκώσει σχεδόν αποκλειστικά το βάρος της προεκλογικής καμπάνιας. Θεωρούν ότι στην παρούσα συγκυρία το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επενδύσει στο ειδικό βάρος του πολιτικού λόγου του Βαγγέλη Βενιζέλου και γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε δόθηκε όλο αυτό το διάστημα έμφαση στην απευθείας αντιπαράθεσή του σε δύο ντιμπέιτ με τον Αντώνη Σαμαρά...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: