Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Προφυλακιστέα κρίθηκε και η Βίκη Σταμάτη

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου


Η κ. Σταμάτη προσέρχεται στο γραφείο του ανακριτή
Η κ. Σταμάτη προσέρχεται στο γραφείο του ανακριτή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Προφυλακιστέα κρίθηκε, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, μετά από πολύωρη απολογία της στον ανακριτή, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Νωρίτερα είχε απορριφθεί το αίτημα της κ. Σταμάτη για εξαίρεση του ανακριτή, επικαλούμενη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας και υπόνοιες μεροληψίας σε βάρος της.

Με απόφαση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, δεσμεύτηκε επίσης ολόκληρη η περιουσία της κ. Σταμάτη.

Η Βίκυ Σταμάτη αρνήθηκε την κατηγορία και φέρεται να υποστηρίζει ότι τα οικονομικά ήταν αποκλειστική ευθύνη τού συζύγου της και ότι η ίδια δανειοδοτήθηκε για το ακίνητο της Ακρόπολης, επειδή, λόγω ηλικίας, δεν μπορούσε να λάβει δάνειο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Στο απολογητικό υπόμνημα, που παρέδωσε στον ανακριτή, επισημαίνει ότι ουδέποτε είχε συνεργαστεί η συναλλαγεί με offshore εταιρείες, πλην της Νobilis, από την οποία αγόρασε το ακίνητο στην Ακρόπολη και τονίζει ότι ουδέποτε περιήλθε σε γνώση της κάτι επιλήψιμο.
«Πιστεύω ότι αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα της κοινής πείρας ότι μια γυναίκα, όπως εγώ με την όποια παιδεία και αγωγή μου, γνωρίζοντας έναν άνδρα σαν τον σύζυγό μου, στη θέση που βρισκόταν, τη διαδρομή που είχε, τη γοητεία που ασκούσε στη δική μου σκέψη και ψυχή, το τελευταίο που θα ενδιαφερόταν, θα ήταν οι λεπτομέρειες των πολιτικών δράσεων και αποφάσεών του, ή οτιδήποτε άλλο θα σχετιζόταν με την επαγγελματική - πολιτική του δράση.
Ήμουν ένας πιστός, αφοσιωμένος άνθρωπος στον σύντροφο της ζωής μου και στο παιδί μου ανεξαρτήτως οιουδήποτε κόστους και τιμήματος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά της η κ. Σταμάτη.
Οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη χαρακτήρισαν «σκληρή», «ανάλγητη», «εξοντωτική» και «άδικη» την απόφαση για προσωρινή κράτηση της εντολέως τους. Όπως τόνισαν «είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού που μένει χωρίς τη μητέρα και χωρίς τον πατέρα του».

Στις φυλακές του Κορυδαλλού βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ χθες, Πέμπτη, η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή, κρίθηκε και αυτή προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον ανακριτή.

Προσωρινά κρατούμενος είναι και ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας. Συνολικά έχουν προφυλακιστεί επτά άτομα άτομα για την υπόθεση.

Την Παρασκευή απολογήθηκε και ο αδελφός της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: