Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Μετεξέλιξη του Αριστερού Ρεύματος σε κόμμα...


Παναγιώτης Λαφαζάνης
...και της ΛΑ.Ε. σε συνασπισμό κομμάτων...
Πανελλαδική σύσκεψη στελεχών πραγματοποιεί η Λαϊκή Ενότητα το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 του μηνός με κύρια θέματα συζήτησης τον απολογισμό της δράσης της παράταξης και τον σχεδιασμό της δουλειάς της το επόμενο διάστημα.

Τη σύσκεψη θα απασχολήσει και η...
διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου της ΛΑ.Ε., το οποίο προσδιορίζεται ότι θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Εν τω μεταξύ το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε ανάλογο πανελλαδικό σώμα στελεχών του Αριστερού Ρεύματος (της συγκεκριμένης δηλαδή τάσης, όπως είχε καταγραφεί παλαιότερα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ). Στο πανελλαδικό αυτό σώμα την εισήγηση έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο πώς τα στελέχη του Ρεύματος θα συμβάλουν στη συγκρότηση και λειτουργία της ΛΑ.Ε.

Το ενδιαφέρον, όμως, στοιχείο ήταν οι ομιλίες των παρευρισκόμενων, οι περισσότεροι εκ των οποίων -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- εξέφρασαν την άποψη ότι το Αριστερό Ρεύμα πρέπει να συγκροτηθεί σε κόμμα και η ΛΑΕ να μετεξελιχθεί σε συνασπισμό κομμάτων και κινήσεων.

Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η πρόταση, που συγκέντρωσε πολλούς υποστηρικτές, το Ρεύμα να μη συγκροτηθεί απλώς σε ένα αριστερό κόμμα αλλά σε κόμμα κομμουνιστικό καθώς -σύμφωνα με αυτή την άποψη- το ΚΚΕ δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο του κομμουνιστικού κόμματος και υπάρχει πολιτικό κενό.

Κλείνοντας τη συζήτηση αυτή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρεται να είπε πως δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση, καθώς το κύριο είναι η λειτουργία και η ανάπτυξη της ΛΑ.Ε.

Κατά τ’ αλλά η ΛΑ.Ε. συνεχίζει τις πανελλαδικές συγκεντρώσεις της ανά την Ελλάδα και τις παρεμβάσεις της στις πολιτικές εξελίξεις. Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο επικεφαλής της παράταξης Π. Λαφαζάνης δήλωσε χθες πως «είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός της χώρας να παζαρεύει με τους νεοαποικιοκράτες της ευρωζώνης, και μάλιστα εν κρυπτώ, πόσες δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου τους, θα ξεσπιτωθούν και θα μείνουν, χωρίς έλεος, στον δρόμο».

Και πρόσθεσε: «Κανένας πρωθυπουργός, καμιά τερατόικα, κανένας τραπεζίτης δεν έχει το δικαίωμα ούτε την εξουσιοδότηση να εξαπολύσει μαζικό πογκρόμ για να στερήσει, μέσα στην κρίση, σε ελληνικές οικογένειες που επλήγησαν βάναυσα από τη μνημονιακή λεηλασία την πρώτη κύρια κατοικία τους».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: