Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση τρομοκράτησης αγροτών στα Σέρρας πέντε μέρες πριν από τις δίκες για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του Δεκεμβρίου 2008!

Ερώτηση του Μάρκου Μπόλαρη

Στην απώλεια της λαϊκής στήριξης προς την Νέα Δημοκρατία, όπως αυτή καταγράφηκε στην κάλπη των Ευρωεκλογών, αλλά και σε προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών εν όψει της δίκης της προσεχούς Παρασκευής για τις κινητοποιήσεις του Δεκεμβρίου αποδίδει ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Ν. Σερρών του ΠΑΣΟΚ, τα απαράδεκτα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Νιγρίτα την Κυριακή που μας πέρασε. Η επιχείρηση αστυνομικής τρομοκράτησης των αγροτών και στοχοποίησης του προέδρου της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας καταγγέλλονται σήμερα στην Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μπόλαρης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία παραθέτουμε:

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας πλέον χάσει κάθε πολιτική νομιμοποίηση μετά την ήττα της στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, ανακαλύπτει ξανά τις παλαιές συνταγές της αστυνομικής τρομοκρατίας σε βάρος των αγροτών του Νομού Σερρών, στις κινητοποιήσεις των οποίων τα τοπικά της στελέχη αποδίδουν την σαφή μείωση των εκλογικών ποσοστών της στον νομό:

Την περασμένη Κυριακή και ενώ οι αγρότες της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας προσπαθούσαν με συντονισμένη κινητοποίηση να περισυλλέξουν την σοδειά τους σε δημητριακά, η οποία κινδύνευε άμεσα από επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, στήθηκε αστυνομικό μπλόκο, προκειμένου δήθεν να ελεγχθεί η νομιμότητα των στοιχείων των φορτηγών τους που περίμεναν να ξεφορτώσουν στο σιλό του Συνεταιρισμού. Τα πρόστιμα με τα οποία απειλήθηκαν οι αγρότες κυμαίνονταν από ...1.500 έως 3.000 Ευρώ και αυτό την στιγμή που η τιμή πώλησης των συγκομιζόμενων δημητριακών δεν υπερβαίνει τα ... 10 λεπτά το κιλό!

Στο περιστατικό κλήθηκε και παρενέβη ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας, ώστε να αφεθούν τα φορτηγά να κυκλοφορήσουν και να ολοκληρωθεί η συγκομιδή. Οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στον έλεγχο καταγγέλλεται ότι τον προπηλάκισαν, κάνοντας ευθείες αναφορές στις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου. Όταν αυτός αποχώρησε από τον τόπο του ελέγχου, ακολούθησε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψή του!

Η χρονική σύμπτωση των αστυνομικών ελέγχων και η στοχοποίηση του προέδρου της ΕΓΣ Βισαλτίας με την επικείμενη εκδίκαση της υπόθεσης των αγροτικών κινητοποιήσεων του περασμένου Δεκεμβρίου την προσεχή Παρασκευή, 26 Ιουνίου, δεν είναι καθόλου τυχαία, πιστεύουν οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι την αποδίδουν σε κομματικές μεθοδεύσεις. Αν μάλιστα τα σχετικά περιστατικά συνδεθούν με τα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκαν τοπικοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι κάλυψαν τα γεγονότα, το σκηνικό της κατευθυνόμενης επιχείρησης αστυνομικής τρομοκράτησης των αγροτών συμπληρώνεται.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι κ. Υπουργοί

1. Τελεί σε γνώση τους το σύνολο των ως άνω γεγονότων;

2.Πώς, από ποιους και με ποιο σκεπτικό αποφασίσθηκε ο αστυνομικός έλεγχος σε οχήματα κρίσιμα για την συγκομιδή της σοδειάς ακριβώς την στιγμή που αυτά ήταν απολύτως απαραίτητα και μάλιστα ακριβώς έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΓΣ Βισαλτίας και ενώ απειλούνταν το γέννημα;

3.Είναι τυχαίο ότι επελέγη να στοχοποιηθεί ο πρόεδρος της ΕΓΣ Βισαλτίας, ιδίως εν όψει της δίκης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του παρελθόντος Δεκεμβρίου;

4.Πότε θα συνειδητοποιήσει η Κυβέρνηση ότι η απώλεια της λαϊκής στήριξης σχετίζεται με τις πολιτικές της, που έχουν φέρει τους αγρότες σε απόγνωση, και πότε θα πάψει να αντιμετωπίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τους ίδιους τους αγρότες με όρους αντεκδίκησης;


http://www.bolaris.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: