Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Σκληρή γλώσσα Κουβέλη

Σκληρή γλώσσα για την ηγεσία του Συνασπισμού χρησιμοποίησε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωσε της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Μίλησε για "καθαρή ήττα των επιλογών της ηγεσίας του ΣΥΝ", σημείωσε ότι ο " ο Δεκέμβρης μας στοίχισε πολύ ακριβά" και προειδοποίησε ότι ο Συριζα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Συνασπισμό.


Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

"Το 4,7% καθαρή ήττα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και των επιλογών της ηγεσίας του ΣΥΝ. Είναι ήττα της πολιτικής του. Η αποτυχία των εκλογικών στόχων που πρόσφατα τέθηκαν - τρίτη θέση, τρεις ή τέσσερις ευρωβουλευτές - είναι και οδυνηρή και σοβαρή. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας το ποσοστό στις ευρωεκλογές είναι χαμηλότερο των εθνικών εκλογών.

Ο πολιτικός εκτοπισμός του συντρόφου μας Δημήτρη Παπαδημούλη, του καλύτερου έλληνα ευρωβουλευτή, σε σίγουρα μη εκλόγιμη θέση κορύφωσε την έλλειψη αξιοπιστίας. Πέραν πάσης αμφιβολίας ο καθένας πια καταλάβαινε τις πραγματικές στοχεύσεις. Τώρα όλοι αντιλαμβάνονται πόσο αυτοκτονική πολιτική επιλογή ήταν.



Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου

"Ακολούθησε ο Δεκέμβρης με όσα τραγικά ζήσαμε: Τις σπουδαίες διαδηλώσεις, την οργή και την απόγνωση της νεολαίας. Το αίμα του μικρού μαθητή, την καμένη πόλη, τη βία, την απόγνωση, αλλά και τους βανδαλισμούς και το πλιάτσικο της κουκούλας. Σοβαρές παραλείψεις και λάθη του κόμματος επέτρεψαν τη συκοφάντησή του και κατέγραψαν με αρνητικό τρόπο τον ΣΥΝ στην κοινωνία. Υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό, μεγάλες ευθύνες. Δεν θέλω να πω αυτή την ώρα τίποτα άλλο γι’ αυτήν την περίοδο. Ένα μόνο θα πω: συντρόφισσες και σύντροφοι, ο Δεκέμβρης μας στοίχισε πολύ ακριβά".


Προειδοποίηση για το ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στην κρίση ταυτότητας του πολιτικού χώρου του Συνασπισμού είναι η ανανεωτική αριστερή και οικολογική φυσιογνωμία. Δεν αποδεχόμαστε την επιχειρούμενη, με τον έναν ή άλλο τρόπο, μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό σχηματισμό. Μια τέτοια επιλογή είναι έξω από την ιδρυτική μας συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κόμμα μας. Κάρτα μέλους έχουμε μόνο σε ένα κόμμα.

http://www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: