Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: "Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ"



Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράν εξακολουθεί να αποτελεί μια "επιλογή", παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την διπλωματική επίλυση του ζητήματος και την επιβολή κυρώσεων προκειμένου να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες Τετάρτη (21/4).
Η Ουάσινγκτον και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγορούν το Ιράν ότι επιδιώκει την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς.


"Δεν αφαιρούμε καμιά επιλογή από το τραπέζι καθώς συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειες για συνομιλίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Τζεφ Μορέλ. "Ο πρόεδρος έχει πάντοτε στην διάθεσή του ένα πλήρες φάσμα επιλογών, περιλαμβανομένης της χρήσης του στρατού (...) Ξεκάθαρα αυτή δεν είναι η πορεία που προτιμούμε αλλά ουδέποτε είχε, ούτε έχει τώρα, βγει από το τραπέζι".


Ο Μορέλ έκανε την δήλωση αυτή ερωτηθείς σχετικά με όσα είπε η Μισέλ Φλούρνοϊ, υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδια για πολιτικά θέματα, στη Σιγκαπούρη.


"Η στρατιωτική επιλογή είναι η έσχατη. Δεν είναι η προτιμητέα επιλογή", είπε η Φλούρνοϊ. "Δεν είναι στο τραπέζι βραχυπρόθεσμα".

οΚ. Το λάβαμε το υπονοούμενο
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: