Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ!


Στον εισαγγελέα εφετών θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες το πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το θέμα των 13 γιατρών που είναι αναμεμιγμένοι σε υπόθεση δωροδοκίας από βρετανική εταιρία φαρμάκων, η οποία προμήθευε τη χώρας μας με ορθοπεδικό υλικό.«Σε αυτή τη φάση, αξιολογούνται και διασταυρώνονται τα στοιχεία από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και τους κωδικούς της χρηματιστηριακής κίνησης των ατόμων που εμπλέκονται στην έρευνα και σύντομα θα υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση. Ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων που γίνεται από την ΥΠΕΕ, αφορά 10 νομικά και 25 φυσικά πρόσωπα», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης . Και οι δύο υπουργοί έκαναν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες πηγές διαφθοράς στα νοσοκομεία της χώρας γεγονός «που δημιουργεί συνθήκες αποπνιξίας», όπως είπε ο κ. Καστανίδης ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε πως είναι απαραίτητη μια μεθοδικής επέμβασης για την αντιμετώπιση του φαινομένου που «είναι δύσκολο γιατί έχουν αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς».
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης τόνισε πως η εισαγγελική έρευνα πάνω στην υπόθεση θα συνεχιστεί εντατικά και μόλις ολοκληρωθεί θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό. «Παρακολουθώ στενά την υπόθεση και περιμένω το τελικό πόρισμα, προκειμένου η δικαιοσύνη να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει», ανέφερε ο κ. Καστανίδης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Είκοσι δισ. ετησίως είναι το κόστος της διαφθοράς που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Υπάρχει δυσπιστία διότι στην Ελλάδα δεν έχει καταδικαστεί κανένας, παρ' ότι ακούει ότι το μαχαίρι θα μπει μέχρι το κόκκαλο. Υπάρχει από το 1996 νόμος για την μηχανογράφηση που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και υποχρεώνει τα νοσοκομεία να έχουν ισολογισμούς».


Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε πως κατασχέθηκαν λίστες με ονόματα γιατρών κατά τη διάρκεια οικονομικών ελέγχων και ερευνών σε εταιρίες με ιατροφαρμακευτικό υλικό.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: