Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Συζήτηση για τους αγρότες Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Σαμαράς-Τσίπρας στη Βουλή



  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με αφορμή την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα προβλήματα των αγροτών, που διεξάγεται το απόγευμα (18:00) της Τρίτης, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση με επίκεντρο την οικονομία.

Πρόκειται για την πρώτη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των δύο ανδρών από τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταγγείλλει πολλές φορές το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν εμφανίζεται στη Βουλή, ούτε για να απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών. Πριν από λίγες ημέρες ημέρες, δε, με αφορμή την ερώτησή του για το λάθος του ΔΝΤ με τον πολλαπλασιαστή, την οποία απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας αντί του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε να προτείνει την κατάργηση της Ώρας του Πρωθυπουργού, αφού ο πρωθυπουργός δεν την τιμά.

Το ζήτημα του λάθος του ΔΝΤ αναμένεται να αποτελέσει βασικό θέμα στην αντιπαράθεση μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς ο Αλ.Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν το αξιοποιεί.

Παράλληλα, μετωπική σύγκρουση αναμένεται να σημειωθεί για το ζήτημα των επενδύσεων, με τον Αντώνη Σαμαρά να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση του σαμποτάρει την προσπάθεια των αποκρατικοποιήσεων και τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει την κυβέρνηση για πλιάτσικο υπέρ των ιδιωτών.

Με αφορμή το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Σαμαράς ανεμένεται να καταγγείλει την επίθεση στα μεταλλεία Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και θα ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται και να μην παρέχει πολιτική κάλυψη σε τέτοιες ενέργειες.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει τις αντιφάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για σειρά θεμάτων που άπτονται της οικονομίας -με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Γ.Δραγασάκη.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για την πολιτική της άκρατης λιτότητας που έχει ως αποτέλεσμα την φτωχοποίηση της κοινωνίας, ενώ αναμένεται να ζητήσει εκ νέου εκλογές.
Newsroom ΔΟ
Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια: