Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ποινή πολυετούς κάθειρξης στον "Έλληνα Εσκομπάρ" για τα "μουχλιασμένα" εκατ. ευρώ



Βαριά ποινή για ξέπλυμα χρήματος στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή πολυετούς κάθειρξης για μεταφορά 5,4 τόνων κοκαΐνης.
Ποινή κάθειρξης 16 ετών για νομιμοποίηση 36.000.000 ευρώ μέσω τζόγου επέβαλε την Τετάρτη (13/11) το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, επονομαζόμενο και "Έλληνα Εσκομπάρ".
Ο επιχειρηματίας εκτίει ήδη ποινή πολυετούς κάθειρξης για μεταφορά 5,4 τόνων κοκαΐνης. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2004, όταν το φορτίο των ναρκωτικών εντοπίστηκε σε πλοίο συμφερόντων του στο Γιβραλτάρ, με τις αρχές στη συνέχεια να αναζητούν τα χρήματα από τη διακίνηση. Κατά τις έρευνες, ανακαλύφθηκε ότι ιδιοκτήτρια πρακτορείου στο Λιτόχωρο Πιερίας είχε στην κατοχή της σχεδόν 500.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν "μουχλιάσει", καθώς ήταν θαμμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο έδαφος.
Στην ιδιοκτήτρια επιβλήθηκε κάθειρξη έξι ετών ενώ κατηγορούμενος ήταν και ο γαμπρός του Αγγελόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών. Και στους δύο δόθηκε το δικαίωμα να μείνουν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο, υπό την προϋπόθεση καταβολής 30.000 ευρώ.
Ο γαμπρός του "Έλληνα Εσκομπάρ" έπαιξε για λογαριασμό του επιχειρηματία, από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο του 2006 30.000.000 ευρώ από πρακτορείο του Λιτοχώρου, σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει το προαναφερόμενο ποσό που ήταν προϊόν εγκληματικής δράσης. Ο ίδιος ομολόγησε ότι στοιχημάτιζε σε αγώνες ποδοσφαίρου και έφτασε να κερδίσει πάνω από 15.000.000 ευρώ, τα οποία όπως υποστήριξε, τα έχασε στη συνέχεια.
Μάλιστα για να δικαιολογήσει την περίεργη ποιότητα των χαρτονομισμάτων, υποστήριξε ότι τα έβαζε στο μπάνιο αλλά και στο ψυγείο.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: