Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Για να μην έχουν επιχειρήματα να καθυστερούν οι ελεγκτές... «Γκάζια» Σαμαρά σε υπουργούς: Κλείστε τις εκκρεμότητες με την Τρόικα



Ο πρωθυπουργός μίλησε με τους κυρίους Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Αρβανιτόπουλο - Ενοχλημένος ο κ. Σαμαράς από το γεγονός ότι συνάδελφοι του Κυρ. Μητσοτάκη εξακολουθούν να μην δίνουν στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις λίστες της διαθεσιμότητας από τα υπουργεία τους

Κύκλο τηλεφωνικών επαφών με υπουργούς του είχε σήμερα, μετά την επιστροφή του από το Παρίσι όπου πήρε μέρος στη διάσκεψη κορυφής για την ανεργία των νέων, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τηλέφωνα έγιναν σε υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και σε ορισμένες περιπτώσεις οι τόνοι από την πλευρά του πρωθυπουργού ανέβηκαν - «έπεσαν γκάζια» όπως μετέφερε κατά το κοινώς λεγόμενο εις εξ αυτών. Ο πρωθυπουργός μίλησε με τους κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνη Γεωργιάδη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Ο κ. Σαμαράς θέλησε να ενημερωθεί λέπτομερώς σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα σε όλους τους επιμέρους τομείς και στα προαπαιτούμενα -εκτός από το δημοσιονομικό που χειρίζεται ο κ. Στουρνάρας- και ζήτησε από τους υπουργούς του να επισπεύσουν και να κλείσουν ό,τι εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμη ώστε να μην δίνουν επιχειρήματα στο κλιμάκιο της Τρόικας να καθυστερεί και να μεταφέρει άλλη εικόνα στους προϊσταμένους της.

Δεν είναι δίχως σημασία ότι προ ημερών ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαμαρτυρηθεί ότι το σχέδιο για τις μετακινήσεις και τις απολύσεις δεν προχωρά με τον καλύτερο δυνατό ρυθμό γιατί εξακολουθούν συνάδελφοί του υπουργοί να μην του δίνουν τις λίστες με τους υπό μετακίνηση στα υπουργεία τους. Το θέμα έφθασε στον πρωθυπουργό.

Μπορεί η κυβέρνηση να διαρρέει ότι έχει περιθώριο χρόνου και επιχειρήματα για να αντέξει την παράταση της διαπραγμάτευσης ωστόσο είναι σαφές ότι προτιμά να κλείσουν οι διαπραγμάτευσεις το συντομότερο δυνατό αφού η ανασφάλεια δημιουργεί αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές. Η δήλωση του ευρωπαίου αξιωματούχου που με κυνισμό είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση απέχει από την τρόικα «μίλια και δισεκατομμύρια» και ότι θα πάει για σκι μέχρι να επέλθει συμφωνία προκάλεσε εκνευρισμό στην ελληνική κυβέρνηση. Επιπροσθέτως αν και είχε προναγγελθεί ότι ο πρωθυπουργός θα είχε σύντομη συνάντηση με τον κ. Ολάντ στο περιθώριο της σύσκεψης στο Παρίσι, η συνάντηση δεν έγινε. Τα μηνύματα από την πλευρά της Ευρώπης δεν θεωρούνται ακριβώς ενθαρρυντικά για την κυβέρνηση. 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: