Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ένοχος αρχιμανδρίτης για ροζ σκάνδαλο στην Αλεξανδρούπολη



Καταδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο αρχιμανδρίτης της Αλεξανδρούπολης. Aγκάλιαζε, θώπευε και ασπαζόταν γυναίκες με σκοπό να ικανοποιήσει τις ορέξεις του
Ένοχος για το ροζ σκάνδαλο, που είχε έρθει στην επιφάνεια προ τεσσάρων μηνών στην Αλεξανδρούπολη, κρίθηκε ο πρωταγωνιστής, του, ένας αρχιμανδρίτης της περιοχής.
Ο αρχιμανδρίτης κατηγορούνταν για "εναγκαλισμούς, θωπείες και ασπασμούς θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του", "κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητας κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του", "παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ' αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας" και "δεινότατο σκανδαλισμό της συνειδήσεως των πιστών".
Το αρμόδιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες, επιβάλλοντας του αργία 7,5 ετών από κάθε ιεροπραξία, έκπτωση από το οφίκιο του αρχιμανδρίτη και στέρηση της πνευματικής πατρότητας.
Να σημειωθεί ότι ο αρχιμανδρίτης είχε παραδεχτεί την ενοχή του στον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης Άνθιμο, ωστόσο είχε αρνηθεί την πρόταση του να μεταβεί στο Άγιο Όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: