Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Το ΣΔΟΕ ξεκινά ελέγχους από τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ...




Για ένταση των ελέγχων, προετοιμάζοντας τη δεύτερη φάση αναδιοργάνωσης των ελεγκτικών Μονάδων, δίνει το υπουργείο Οικονομικών, παίρνοντας το μήνυμα από τις Βρυξέλλες για την ...
ανάγκη αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής εάν και εφόσον η κυβέρνηση δεν θέλει να λάβει νέα μέτρα.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ από τους εμπλεκόμενους στις λίστες ήτοι στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα με τους καταθέτες στο Λουξεμβούργο, σε όσους απέκτησαν ακίνητα σε ευρωπαϊκές πόλεις τη τελευταία 3ετία. Επιπλέον, θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε όσους κατέχουν σκάφη αναψυχής δηλωμένα στο Άμστερνταμ, στα εξοπλιστικά προγράμματα προηγούμενων ετών, στις μεγάλες υποθέσεις που αφορούν σε δωροδοκίες και εικονικά τιμολόγια στο Σύστημα Υγείας με άμεσα εμπλεκόμενες ξένες εταιρίες, στις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων από φαρμακαποθήκες ανά την Επικράτεια, στα ακίνητα των off shore και στο πόθεν έσχες όσων υποκρύπτονται, στις υποθέσεις παράνομων επιστροφών ΦΠΑ σε αγρότες, στις υποθέσεις λαθρεμπορίας χρυσού και στη δράση ενεχυροδανειστηρίων.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι άρχισε να αποδίδει η πίεση σε όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Από τη φορολογική τακτοποίηση επαγγελματικών σκαφών, αποδόθηκαν 40 εκατ. ευρώ σε ΦΠΑ. Από την υπόθεση εικονικών τιμολογίων σε αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών, όπου τα πρόστιμα έφτασαν στα 300 εκατ. ευρώ, οι εμπλεκόμενοι συμβιβάστηκαν στα 90 εκατ. ευρώ και ήδη ξεκίνησε η καταβολή τους. Από την υπόθεση υπερτιμολογήσεων ιατρικών ειδών, όπου τα πρόστιμα έφτασαν στα 23 εκατ. ευρώ, ο συμβιβασμός έγινε στα 10 εκατ. ευρώ και ήδη ξεκίνησαν οι πληρωμές.

Πέρα από το ΣΔΟΕ, οι Μονάδες υπό τη Γενική Γραμματεία Εσόδων άρχισαν να ξεσκονίζουν φακέλους μεγάλων υποθέσεων. Ήδη οι πρώτες 16 υποθέσεις εμβασμάτων ανατέθηκαν για τα περαιτέρω στη Μονάδα Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: