Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δεν συζητά η ΓΣΕΕ για τους μισθούς υπό την απειλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Δηλώσεις Παναγόπουλου


H Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση, δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος
H Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση, δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος (Φωτογραφία: Phasma )


«Κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει υπό την δαμόκλειο σπάθη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς για τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα γύρω από τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ξεκαθάρισε οτι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση, ούτε όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν. Ο μόνος διάλογος αφορά τα κόστη εκτός των μισθών.

Αναλυτικά ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Στο διάλογο με τους εργοδότες η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση. Και στην ΕΓΣΣΕ ό,τι και αν λένε οι εκπρόσωποι των δανειστών περιλαμβάνονται και τα δώρα και οι αυξήσεις και οι ωριμάνσεις. Αυτά επ' ουδενί τα διαπραγματευόμαστε. Ο μόνος διάλογος που μπορεί να γίνει είναι για κόστη που δεν αφορούν τους μισθούς και βεβαίως κανένας διάλογος δε μπορεί να γίνει υπό τη δαμόκλειο σπάθη, υπό την απειλή ότι μπορεί να εκδοθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μια τέτοια ενέργεια θα είναι πράξη που κοινοβουλευτικά θα βρίσκεται στα όρια και σίγουρα καταπατά το σύνταγμα που κατοχυρώνει την αυτονομία των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: