Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται ο Γιώργος...

Κορυφώνονται οι ζυμώσεις ενόψει Εθνικού Συμβουλίου στο ΠΑΣΟΚ



http://img.protothema.gr/7ED35DA1AF5116AB853CA3A3831771E3.jpg

Την άμεση παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να πείσει τα στελέχη του ότι δεν έχει πρόθεση να μείνει. Και να διατηρήσει, έτσι, τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές. Ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, μετά από μία «περιοδεία» σε Λονδίνο, Παρίσι και Αμβούργο, θα ανοίξει τα χαρτιά του στην αυριανή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, αφού ακούσει και τα τελευταία νέα από τις διαπραγματεύσεις των κορυφαίων.

Οι διεργασίες εξελίσσονται σε πολλά επίπεδα. Οι υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι έτοιμοι να βάλουν σε ένα χαρτί 250 υπογραφές μελών του εθνικού συμβουλίου, για να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του. Ο υπουργός Οικονομικών δε θέλει πολλές υποψηφιότητες που θα ευτελίσουν τη διαδικασία, αλλά ούτε και τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Οι ίδιοι δηλαδή που στήριζαν το μνημόνιο με τον Γιώργο Παπανδρέου να γίνουν τώρα πολέμιοί του, επειδή θα αλλάξει ηγεσία.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και πολλοί κορυφαίοι. Επίκεντρο των συναντήσεων χθες ήταν ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος φώναξε στο γραφείο του τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Πέτρο Ευθυμίου, τη Βάσω Παπανδρέου και άλλους. Τα στελέχη αυτά είναι αποδέκτες και της «προειδοποίησης» των βουλευτών πως αν δεν κινηθούν θα δουν στη δημοσιότητα κείμενα που θα τους παρακάμπτουν. Κοινός τόπος των συναντήσεων ήταν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διαδοχής εντός του Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: