Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Λανγκάρντ: «Είμαστε έτοιμοι να αναθεωρήσουμε το μνημόνιο»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Λανγκάρντ: «Είμαστε έτοιμοι να αναθεωρήσουμε το μνημόνιο»
Σε αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης είναι έτοιμο να προχωρήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Λιμπερασιόν, η Κριστίν Λανγκάρντ.



Η Λανγκάρντ τόνισε ότι από την επόμενη εβδομάδα είναι σημαντικό να ξαναρχίσει ο διάλογος με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες των ελληνικών εκλογών.

«Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αναθεώρηση του προγράμματος την οποία μπορούμε να ξεκινήσουμε αμέσως μετά τη δημιουργία κυβέρνησης. Πρέπει να επικαιροποιήσουμε την κατάσταση γιατί δεν γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχει πραγματοποιηθεί, τι έχει γίνει σεβαστό και τι όχι, τις τελευταίες 6 με 8 εβδομάδες», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η κ. Λανγκάρντ τόνισε ότι είναι κάτι που εξετάζεται όμως θα πρέπει να γίνει πρώτα η επικαιροποίηση του προγράμματος.

«Πρώτα θα δούμε τι συμβαίνει επί τόπου, θα κάνουμε την επικαιροποίησή μας, θα ξεκινήσουμε πάλι τον διάλογο με τις πολιτικές αρχές και μετά θα δούμε. Δεν θα κάνω λεπτομερή περιγραφή του οδικού χάρτη χωρίς να ξέρω σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε».

Στην ίδια συνέντευξη, η Λανγκάρντ τάχθηκε υπέρ ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, ιδέα που είχε πρωτοφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων, ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Mιλώντας για ένα τέτοιο υπουργείο, μιλάμε για έναν οργανισμό που είναι ευκόλως αντιληπτός για τους πάντες, χωρίς να μπούμε στις λεπτομέρειες της σύστασής του. Ένα ευρωπαϊκό Δημόσιο Ταμείο όμως, θα σήμαινε το τέλος για το γαλλικό Δημόσιο Ταμείο. Στη θέση του θα έχουμε τον ευρωπαϊκό φορέα διαχείρισης του χρέους για λογαριασμό ολόκληρης της ευρωζώνης. Αυτό όμως είναι κάτι πολύ σημαντικό που δεν θα μπορέσει να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, ενώ είναι σημαντικό να επιβεβαιωθεί ως συλλογική αρχή».http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: