Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Φλέγεται η Κερατέα - Μέτωπα σε Παλαιά Φώκαια, Λακωνία και Πάτρα

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣΦλέγεται η Κερατέα - Μέτωπα σε Παλαιά Φώκαια, Λακωνία και Πάτρα
Η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται στο μέτωπο της Κερατέας και ειδικότερα στην Παλαιά Φώκαια και το Θυμάρι, με τους ανέμους να είναι πολύ ισχυροί και να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά κατευθύνεται προς το Σούνιο και το Λαύριο. Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της Τροχαίας στη Λεωφόρο Σουνίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν και φέρουν ελαφριά εγκαύματα. Αυτή την ώρα σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα φωτιάς σε Μαραθώνα, Κάλαμο και Παλλήνη. Σταμάτησαν να μετέβησαν τα εναέρια μέσα. Την ίδια στιγμή, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, βρίσκονται ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γρηγόρης Τσάλτας, για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.Σε επικοινωνία του newpost.gr με την πυροσβεστική, το απόγευμα εκκενώθηκε προληπτικά το Κωνσταντινοπούλειο Γηροκομείο στην Παλαιά Φώκαια, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Λαυρεωτικής. Η φωτιά απειλεί σπίτια, ενώ οι πληροφορίες που ήθελαν σπίτια στην περιοχή να έχουν παραδοθεί στις φλογές, δεν επιβεβαιώνονται από την πυροσβεστική.

Η φωτιά στην Κερατέα και συγκεκριμένα στην περιοχή Δροσιά, ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε κατοικίες και οι εστίες της εκτείνονται σε μήκος 10 χλμ.
Σημειώνεται, ότι η Τροχαία ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για λόγους ασφαλείας κλείνει τη Λεωφόρο Σουνίου.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Κερατέας τόνισε το μεσημέρι ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και η φωτιά κινείται προς το δάσος Δημολάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν τις εναέριες προσπάθειες, ενώ δήλωσε ότι η φωτιά άρχισε από εργάτες που έκαναν οξυγονοκόλληση στην περιοχή.

Μεγάλη η φωτιά και στη Λακωνία
Σε εξέλιξη όμως βρίσκεται και μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10.00 σήμερα το πρωί κοντά στην χωματερή της Νεάπολης στα Βιγκλάφια Βοιών στη Λακωνία.


Η φωτιά λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν έλαβε γρήγορα διαστάσεις και νωρίτερα απείλησε τον οικισμό Βιγκλάφια, όμως η άμεση επέμβαση των δυνάμεων κατάσβεσης απομάκρυναν τη φωτιά. Αυτή την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής με 12 οχήματα, υδροφόρες του δήμου, κάτοικοι της περιοχής και τέσσερα αεροσκάφη που κάνουν συνεχής ρήψεις νερού, υπό το συντονισμό του περιφερειάρχη πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Θανάση Ρούπου, προσπαθούν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, που είναι όμως δύσκολο λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Η φωτιά καίει καλλιέργειες και χορτολιβαδική έκταση χαμηλής βλάστησης.

Μεγάλη φωτιά στο Κεφαλόβρυσο στην Πάτρα- Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης
Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου της Πάτρας, η οποία καίει δασική έκταση και πλησιάζει τα σπίτια της περιοχής. Αναμένονται δύο αεροσκάφη από την Αθήνα, ενώ σημειώθηκε ελαφρύς τραυματισμός πυροσβέστη μετά από πτώση, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το patrastimes.gr. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Το δάσος στην περιοχή παραδόθηκε στις φλόγες λίγο μετά τις 17.50.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών Β. ΒΑ ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης παίρνουν μέρος 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 32 άνδρες. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλουν προσπάθειες για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης.

Σε ύφεση τα μέτωπα σε Μαραθώνα, Κάλαμο και Παλλήνη
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τέθηκαν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στον Μαραθώνα, τον Κάλαμο και την Παλλήνη.

Στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, στον οικισμό Αύρα κοντά στον Σχοινιά, επιχείρησαν έξι πυροσβεστικά οχήματα και 18 πυροσβέστες. Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.

Η άλλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων Καλάμου, όπου επιχείρησαν επτά οχήματα της πυροσβεστικής και 18 πυροσβέστες. Δεν κινδύνευσαν σπίτια.

Το άλλο μέτωπο φωτιάς ήταν στην περιοχή Παπαχωράφι Παλλήνης, όπου επιχείρησαν επίγεια και εναέρια μέσα, ενώ το απόγευμα κινδύνευσε το εργοστάσιο γαλακτοβιομηχανίας της Δωδώνης.

Σχετικές φωτογραφίες:1805561.jpg1805528.jpg1805515.jpg1805559.jpg1805563.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: