Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα της νοτιοανατολικής Αττικής

Φωτιές και σε Λακωνία, Κορινθία



 



Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο το μεσημέρι στη Δροσιά Κερατέας και επεκτάθηκε σε πολλές περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο φωτιάς, αλλά μικρές εστίες, στις οποίες σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Επί τόπου παραμένουν και μάχονται για την πλήρη κατάσβεσης της φωτιάς 60 οχήματα της Πυροσβεστικής με 250 πυροσβέστες, 75 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 25 υδροφόρες των ΟΤΑ, 18 εθελοντές με εννέα εθελοντικά οχήματα και 30 ιδιωτικές υδροφόρες, ενώ έφτασαν, από την επαρχία, άλλα 15 οχήματα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Στάχτη έγινε ιχθυοτροφείο, μεταξύ του Δήμου Λαυρίου και Κερατέας, κάηκε ολοσχερώς και οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πέσουν στη θάλασσα για να σωθούν απο τις φλόγες.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Λουμπάρδα Αγίας Μαρίνας Κορωπίου τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, όπως επίσης και στον οικισμό Συντερίνα της Κερατέας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε χθες, στις 17:50, στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας, όπου επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρο, δύο οχήματα ΟΤΑ και δύο ιδιωτικά υδροφόρα.

Το σοβαρότερο μέτωπο φωτιάς στην Πελοπόννησο είναι αυτό που εκδηλώθηκε, το πρωί, στο Στεφάνι Κορινθίας, όπου η φωτιά πέρασε από την Κορινθία στην Αργολίδα, καίγοντας δασικές, κυρίως, εκτάσεις στην Προσύμνη Αργολίδας, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 16:00 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας. Στην περιοψή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Πυρκαγιά ξέσπασε, όμως, και σε δασική έκταση στην περιοχή Ρητό Ντράσα Κορινθίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν στο σημείο 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα,16 άτομα πεζοπόρο τμήμα,  4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις φωτιές σε Κερατέα, Μαραθώνα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι πέντε συλληφθέντες για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες στην Κερατέα και στον Μαραθώνα.

Οι τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν για την, από αμέλειά τους, πρόκληση της μεγάλης φωτιάς στην Κερατέα, ενώ ο πέμπτος για αυτήν που εκδηλώθηκε στο Γραμματικό.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από αμέλεια, ενώ οι συλληφθέντες της Κερατέας βαρύνονται επιπλέον με την κατηγορία του εμπρησμού από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένες περιουσίες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο. video platformvideo managementvideo solutionsvideo player.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: