Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Συνεχής ενημέρωση Μπ. Ομπάμα, για την κατάσταση στην Ελλάδα

nooz.gr
Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση στην Ελλάδα, τόσο από τον υπουργό του των Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, όσο και απο τον πρόεδρο του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Λόρενς Σάμερς.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, προέβη σε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι την περασμένη Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και καλωσόρισε το «φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, όπως και τη σημαντική υποστήριξη που συμφώνησαν να παράσχουν το ΔΝΤ και οι χώρες της Ευρωζώνης». Κάνει επίσης γνωστό ότι στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα όσο και ο υπουργός Γκάιτνερ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με Ευρωπαίους ομολόγους τους για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Ο κ. Γκιμπς σημειώνει, επίσης, ότι όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στην Ουάσιγκτον, τον Μάρτιο, ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε μαζί του σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της Οικονομίας. Στη διάρκεια των συνομιλιών, ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε τα βήματα που έκανε η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσει τις δημοσιονομικές προκλήσεις, ενώ συζητήθηκαν και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της Ευρώπης και των ΗΠΑ για την από κοινού προώθηση μέτρων για τη μεταρρύθμιση της Οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου καταλήγει ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει μείζονες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν την υποστήριξη της ευρωζώνης και του ΔΝΤ στο πλαίσιο ενός προγράμματος, που έχει σχεδιασθεί, έτσι ώστε να αποδώσει αποτελέσματα εντός των επομένων ετών» και σημειώνει ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά αυτή την προσπάθεια για την ανάκτηση της σταθερότητας στην Ελλάδα και της εμπιστοσύνης στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: