Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Τι γίνεται αν η Ελλάδα κηρύξει πτώχευσηΕπειδή πολλοί ρωτάτε τι θα γίνει αν η Ελλάδα δεν έπαιρνε τα μέτρα του ΔΝΤ και κήρυττε πτώχευση να εξηγήσουμε απλά ότι:

Κάνει στάση πληρωμών που σημαίνει ότι όπου χρωστάει ξανακάνει διαπραγμάτευση. Καλό ακούγεται αλλά μετά για 1 αιώνα και βάλε δεν πρόκειται να μας εμπιστευθεί κανένας να μας δανείσει.

Σε περιόδους κρίσης το κράτος κλείνει τις τράπεζες ή ...
βάζει όριο στις αναλήψεις χρημάτων ή απαγορεύει με φυλάκιση οποιαδήποτε κατοχή χρυσού. Γενικώς το κράτος έχει οποιαδήποτε εξουσία πάνω στα περιουσιακά στοιχεία.

Οι καταθέσεις που έχει κάποιος γίνονται λιγότερες αυτομάτως και αν μπούμε στην δραχμή γίνεται υποτίμηση και το χρήμα χάνει την αξία του!

Ακόμα μπορεί η κυβέρνηση να πει ότι όποιος έχει ποσά στις τράπεζες τα μισά τα δίνει ως φόρο στο κράτος.

Και άλλα πολλά μπορούν να γίνουν αλλά μένουμε σε αυτά. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα και μακάρι να μην ζήσουμε ποτέ την πτώχευση. Το χειρότερο σενάριο ήταν να μπούμε στο ΔΝΤ γιατί θα παρθούν μέτρα αλλά υπήρχε και άλλο ένα σενάριο πιο εφιαλτικό. Να κηρύξουμε πτώχευση. Ίσως αυτό που κάναμε ως χώρα να ήταν το καλύτερο. Όμως το λέμε γιατί μας έφθασαν μέχρι το γκρεμό και μας είπαν ή κάθεστε για χρόνια εκεί ή πηδάτε. Αλλά αυτοί που μας έφθασαν εκεί πρέπει να μπούνε φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: