Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

MONIMO MHXANIΣΜΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΨΑΧΝΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Aπο Enet.gr


fimotro
Προτάσεις για τη δημιουργία ενός μηχανισμού επίλυσης κρίσεων αναμένεται να κάνει την επόμενη Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεδρίαση της, όπως αναφέρει ο επίτροπος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν...


Στην ομιλία του ο Ρεν, εξέφρασε την ανάγκη για να ενδυναμωθεί η οικονομική επιτήρηση στην Ευρώπη.
Όπως ανέφερε στην ερχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη, θα γίνουν ξεκάθαρες προτάσεις για την ενίσχυση του συντονισμού και της επιτήρησης των κρατών μελών.
Λόγος γίνεται ότι ενδεχομένως να πρόκειται για ένα μόνιμο ταμείο διάσωσης για τα κράτη της Ευρωζώνης που απειλούνται με χρεοκοπία. Παρόμοιο σύστημα υπάρχει ήδη για τις χώρες της που δεν ανήκουν στο ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ιταλός υπ. Εξωτερικών
Την ανάγκη έκτακτων μέτρων, τα οποία θα πρέπει να υιοθετήσουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης στη σημερινή τους μάλιστα συνάντηση, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση που πλήττει την Ε.Ε. υπερθεμάτισε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.
"Αφορά την αξιοπιστία όχι μόνο του ευρώ, αλλά την αξιοπιστία της Ευρώπης", η οποία πρέπει "να δράσει άμεσα με απολύτως έκτακτα μέτρα" ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως "Η απόφαση που θα πάρουν απόψε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα είναι μια απόφαση ή μάλλον (θα είναι) μια συγκεκριμένη πράξη για να υπάρξει εμπιστοσύνη στις αγορές. Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα και απόψε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: