Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου



Σε βαρύ πένθος και υπό την επήρεια του σοκ της περασμένης Τετάρτης η χώρα κηδεύει τα θύματα της άγριας δολοφονικής ενέργειας στη Marfin. Σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία η Παρασκευή Ζούλια, ενώ στην πατρίδα της στο Αίγιο, κηδεύτηκε σε...


κλίμα οδύνης η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου. Στα σπλάχνα του τόπου που τόσο αγάπησε, θα επιστρέψει ο Νώντας Τσακάλης την Κυριακή στις 4 στο κοιμητήριο της Βασιλικής Λευκάδας.
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ
Εικόνες αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Καλλιθέας Αιγίου όπου εψάλη πριν από λίγο η νεκρώσιμος ακολουθία για την Αγγελική Παπαθανασοπούλου. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της και ο σύζυγός της, αλλά και οι φίλοι της που χθες είχαν πραγματοποιήσει σιωπηρή καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο.
Έξω από την εκκλησία όπου μεταφέρθηκε η σωρός της άτυχης Αγγελικής γύρω στις 4 το απόγευμα, επικρατούσε κοσμοσυρροή. Όλοι ήταν εκεί για να της πουν το τελευταίο «αντίο». Ανάμεσά τους και πολλοί συνάδελφοί της από την Marfin στην Αθήνα που είχαν έρθει για να την αποχαιρετίσουν, εμφανώς σοκαρισμένοι, μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί.
Συγκλόνισε με τον πόνο του ο σύζυγος της Αγγελικής ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας της κρατούσε το χέρι και της χάιδευε την κοιλιά (η Αγγελική ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, στον 4ο μήνα) ψιθυρίζοντάς της λόγια αγάπης και μιλώντας της για το παιδί που δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν.
Έξω από την Εκκλησία, υπήρχαν ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μετά από παράκληση της οικογένειας, κρατήθηκαν μακριά από τον χώρο της Εκκλησίας οι κάμερες και οι φωτορεπόρτερ.
To τελευταίο αντίο μεταξύ άλλων είπαν στην Αγγελική, ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγίου, η Νατάσσα Ράγιου, ο Άγγελος Τσιγκρής κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: