Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Kόντρα μεταξύ Κατσέλη - ΣΕΒ για το ν/σ απλοποίησης ίδρυσης επιχειρήσεων

nooz.gr/
Αιχμές για τη στάση του ΣΕΒ που δεν προσήλθε στη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απλούστευση διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, άφησε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη

«Θα περίμενα από το ΣΕΒ να προσέλθει στην Επιτροπή για να εκθέσει τις προτάσεις για το νομοσχέδιο, το οποίο περιμένει όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας και μειώνει τόσο το κόστος όσο και τη γραφειοκρατία, που σήμερα ταλανίζει τον κάθε επιχειρηματία που προσπαθεί να ιδρύσει μία επιχείρηση. Αν είχε προσέλθει, θα είχε λάβει απαντήσεις για τις ερωτήσεις που θέτει και διευκρινίσεις για ζητήματα στα οποία, όπως προκύπτει από το υπόμνημα, υπάρχει παρανόηση», τόνισε η υπουργός.

Απάντηση ΣΕΒ

Η απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης των επιχειρήσεων που εισάγει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας είναι ευπρόσδεκτη και αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, αναφέρει ο ΣΕΒ σε αποψινή ανακοίνωση με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου.

«Όμως», προσθέτει ο Σύνδεσμος, «το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου καλύπτει μόνο τη διαδικασία ίδρυσης της επιχείρησης, χωρίς να αγγίζει το ευρύ πεδίο που αφορά στις διαδικασίες αδειοδότησης που εξασφαλίζουν τη συνεχή και απρόσκοπτη νόμιμη λειτουργία μιας επιχείρησης. Στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η προσέλκυση και υλοποίηση επενδύσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και την έξοδο από την κρίση. Η υπέρβαση των αγκυλώσεων που τις εμποδίζουν είναι επιτακτική ανάγκη και θα ολοκληρωθεί μόνο όταν αντιμετωπιστούν όλες μαζί και όχι αποσπασματικά και με καθυστερήσεις».

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, ο οποίος δεν προσήλθε στην Επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο, τα θέματα που περιπλέκουν τις αδειοδοτικές διαδικασίες και θα εξακολουθήσουν να τις περιπλέκουν εφόσον δεν επιλύονται, αναφέρονται στην περιβαλλοντική αδειοδότηση και στον σωστό και πλήρη χωροταξικό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: