Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Νέα λυπητερή έως το Σεπτέμβριο από τη ΔΕΗ!

Σε λίγο θα λέμε “πού είσαι Αθανασόπουλε”…


protothema.gr
Νομίζαμε ότι με τον κ. Αθανασόπουλο τα …είχαμε δει όλα, αλλά τελικά αποδεικνύεται πως ίσως υπήρξαμε κάπως άδικοι μαζί του αφού, αν μη τι άλλο, επρόκειτο περί ενός μάνατζερ που είχε το θάρρος της γνώμης, είχε εξαρχής αναδείξει τα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η επιχείρηση αλλά και ξημεροβραδιαζόταν στην Χαλκοκονδύλη για την δουλειά…

Όπως φαίνεται, επί ημερών κ. Αρθούρου Ζερβού θα τα δούμε, τελικώς, όλα!

Μπορεί η επιχείρηση να μην γνωρίζει ακόμη με ποιο επενδυτικό πλάνο θα πορευθεί για τα επόμενα χρόνια…

Μπορεί οι ιδιώτες ανταγωνιστές της να αποσπούν συνεχώς πελάτες χωρίς ούτε μία εμπορική απάντηση από το πρώην μονοπώλιο…

Μπορεί οι διχογνωμίες να την ταλανίζουν σε κορυφαίο επίπεδο…

Μπορεί η κερδοφορία της σε ένα από κάθε πλευρά ιδανικό τρίμηνο να έμεινε στάσιμη, αφού η μόνη αύξηση προήλθε από τις χρεώσεις τελών στις ιδιωτικές εταιρείες που επιδιώκουν να σπάσουν το κρατικό μονοπώλιο..

Μπορεί τα σενάρια που διαρρέουν από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές για το μέλλον της ΔΕΗ να ξεπερνούν κατά πολύ την διοίκηση, που εμφανίζεται να μην έχει ιδέα…

Ωστόσο ένα είναι σίγουρο: οι λογαριασμοί του ρεύματος φουσκώνουν συνεχώς και θα εξακολουθήσουν να φουσκώνουν αδιαλείπτως!

Εν αρχή ήταν ο ΦΠΑ, μετά ο ΕΦΚ, εν συνεχεία ο αυξημένος ΦΠΑ και ο αυξημένος ΕΦΚ, αργότερα η ρήτρα καυσίμων, έπειτα το αίτημα Ζερβού για αυξήσεις πάνω από 4% κάθε χρόνο για να καλύψει η ΔΕΗ το κόστος από την εκπομπή ρύπων των παλαιών μονάδων της και, τώρα, φτάνουμε στην Τρόικα!

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ χτες στους αναλυτές, στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων 3μήνου – η αγορά, σε μία ημέρα ανοδική για το Χρηματιστήριο, τα υποδέχθηκε με πτώση 2,5% στη μετοχή της ΔΕΗ – στο Μνημόνιο Συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που υπεγράφη στις 3 Μαϊου, προβλέπεται να έχει υπογραφεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου μια υπουργική απόφαση – κλειδί για όλους μας.

Κι αυτό γιατί θα πρέπει να αναφέρεται στον εξορθολογισμό των τιμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπου “εξορθολογισμός”, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια που πληρώνουν τα νοικοκυριά καθώς και μειώσεις σε αρκετές κατηγορίες εμπορικών πελατών – εκεί ακριβώς που η επιχείρηση έχει αρχίσει να χάνει μερίδια αγοράς με την πτώση των πωλήσεων να φτάνει το 8% μέσα σε ένα τρίμηνο.

Σε τι ποσοστό θα φτάσουν οι αυξήσεις για ένα μέσο λογαριασμό, είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς.

Το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση Ζερβού έχει βρει και πάλι την εύκολη λύση την οποία πληρώνουν οι καταναλωτές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: