Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Μπλόφαρε, δεν είχε εκρηκτικά Παραδόθηκε ο Ριζάι, σώοι οι όμηροι στο Μαλανδρίνο


Η φωτογραφία που τραβήχτηκε από κινητό και μεταδόθηκε από το Associated Press δείχνει τον Αλκέτ Ριζάι (δεξιά) και τους ομήρους
Η φωτογραφία που τραβήχτηκε από κινητό και μεταδόθηκε από το Associated Press δείχνει τον Αλκέτ Ριζάι (δεξιά) και τους ομήρους   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Σώοι και αβλαβείς είναι οι πέντε όμηροι στις φυλακές Μαλανδρίνου, καθώς ο ισοβίτης Αλκέτ Ριζάι παραδόθηκε όταν είδε τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριζάι δεν είχε στην κατοχή του εκρηκτικά και απλώς μπλόφαρε κρατώντας ενα ραδιοφωνάκι τυλιγμένο σε ταινία και από το οποίο προεξήχαν καλώδια.

Ο Ριζάι εκμεταλλεύτηκε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, θεωρώντας ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιο χαλαρά και κατάφερε, άγνωστο πώς, να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να περάσει από την πτέρυγα όπου βρίσκεται έγκλειστος στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Η ομηρεία έξι αρχικά σωφρονιστικών υπαλλήλων ξεκίνησε περίπου στις 9 το βράδυ του Σαββάτου.
Ένας εκ των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων κατάφερε πάντως να διαφύγει. Οι άλλοι πέντε υπάλληλοι παρέμειναν όμηροι του κακοποιού, ενώ οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους συνεχίζονται.

Κρατούμενος που δεν έχει αναγνωριστεί έστειλε στο Assοciated Press φωτογραφία του Ριζάι με τους ομήρους.

Όπως έγινε γνωστό από το εσωτερικό των φυλακών, έξι άλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που είχαν εγκλωβισθεί μέσα σε πτέρυγα της φυλακής, όταν σήμανε συναγερμός και «έπεσε» το σύστημα ασφάλισης των θυρών, απελευθερώθηκαν και με γερανό της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν από τον χώρο. Εκτός από τον διαπραγματευτή της Αστυνομίας, στις φυλακές βρίσκονταν o εισαγγελέας Πρωτοδικών Άμφισσας και ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάριος Σκανδάμης, ο οποίος είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσά τους ΕΚΑΜ από την Πάτρα και την Αθήνα, είχαν κυκλώσει την περιοχή περιμετρικά των φυλακών, ενώ κλήθηκαν να παρουσιαστούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι το Σάββατο βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλκέτ Ριζάι επικοινώνησε το βράδυ του Σαββάτου με τη σύντροφό του Σούλα και της διεμήνυσε ότι ή θα φύγει από τη φυλακή ή θα τον σκοτώσουν.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο Ριζάι κρατούσε χειροβομβίδα, ενώ αργότερα πληροφορίες ανέφεραν ότι έχει στην κατοχή του πλαστικά εκρηκτικά. Για το λόγο αυτό περιμετρικά των φυλακών είχαν  ακροβολιστεί άντρες των ΕΚΑΜ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι είχε αποδράσει δύο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Η πρώτη ήταν στις 4 Ιουνίου 2006 και συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα.

Η δεύτερη ήταν στις 22 Φεβρουαρίου 2009. Συνελήφθη ξανά λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου 2009, στο Γραμματικό μαζί με την σύντροφό του.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: