Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Στη σκιά τρόικας και Κύπρου Διαδοχικές συναντήσεις Σαμαρά με Μανιτάκη και Σταϊκούρα στο Μαξίμου


O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ.Μανιτάκης
O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ.Μανιτάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα συναντάται το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, στη σκιά της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς και των καταιγιστικών εξελίξεων στην Κύπρο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μανιτάκης δεν θέλησε να αναφερθεί στην ουσία της συναντήσεώς του με τον κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο».
Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ. Μανιτάκης επεσήμανε ότι αυτές συνεχίζονται, ενώ στο ερώτημα κατά πόσον η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη εγκαίρως, περιορίστηκε να δηλώσει: «Θα δείξει».
Η συνάντηση με τον του πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα άρχισε αμέσως μετά.
Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο ο κ. Στουρνάρας θα συμμετάσχει σε νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, αναφορικά με τις εξελίξεις μετά την απόφαση για «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων.
Ακολούθως, ο κ. Στουρνάρας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που συγκαλείται για να συζητηθεί το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: