Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ «ΒΟΜΒΑ» ΤΟΥ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ - ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΡΙΧΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ Ρωσία: Θα «διορθώσουμε» τη σχέση μας με την Κύπρο εάν γίνει το κούρεμα!



rosia-tha-diorthosoyme-ti-sxesi-mas-me-tin-kupro-ean-ginei-to-kourema 
Μία δήλωση βόμβα του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ έρχεται να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά της Κύπρου. Την ώρα που οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, ο ρώσος πρωθυπουργός τονίζει ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να εισαγάγει «διορθώσεις» στις σχέσεις της με την Κύπρο σε περίπτωση, που επιβληθεί από το κράτος αυτό δασμός στις τραπεζικές καταθέσεις. 


«Φυσικά πρέπει να βγάλουμε από την εξέλιξη αυτή ορισμένα συμπεράσματα, διότι έχουμε τις δικές μας σχέσεις με την Κύπρο. Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να εισαγάγουμε κάποιες διορθώσεις στη θέση μας, κατανοώντας ότι συνολικά είναι επιθυμητό τα χρήματά μας να φυλάσσονται σε ρωσικές τράπεζες», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι. 

Προηγουμένως ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει την επιβολή παρόμοιου φόρου ως «κατάσχεση ξένων χρημάτων», κάνοντας λόγο για εξαιρετικά «παράξενες και αμφιλεγόμενες αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν από ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ και εννοώ την Κύπρο».

Πούτιν: Άδικο και αντιεπαγγελματικό το μέτρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «άδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο» το μέτρο της επιβολής δασμού στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Ο Πεσκόφ ενημέρωσε πως ο Πούτιν συνεκάλεσε έκτακτη σήμερα το πρωί, στην οποία εξετάσθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τη δανειακή σύμβαση που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της Κύπρου. 

«Αξιολογώντας την πιθανή απόφαση να επιβληθεί επιπλέον δασμολόγηση στις καταθέσεις στην Κύπτρο, ο Πούτιν δήλωσε πως εάν εφαρμοσθεί η απόφαση αυτή θα ήταν άδικη, αντιεπαγγελματική κι επικίνδυνη», πρόσθεσε ο Πεσκόφ. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας Αντον Σιλουάνοφ στο Reuters, ο οποίος τόνισε ότι «είχαμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας από την ευρωζώνη ότι θα συντονίσουμε την δράση μας».

«Όπως προέκυψε, η απόφαση της ευρωζώνης να επιβληθεί φόρος στις καταθέσεις ελήφθη χωρίς (να προηγηθούν) διαβουλεύσεις με τη Ρωσία, επομένως θα μελετήσουμε το θέμα αναθεώρησης του προγράμματος λαμβάνοντας υπόψη την συμμετοχή μας στις κοινές αποφάσεις με την ΕΕ για βοήθεια της Κύπρου».
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: