Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Mένει στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς


Στις Βρυξέλλες θα παραμείνει ο Αντώνης Σαμαράς και απόψε προκειμένου να συνεχίσει μέχρι και την τελευταία στιγμή τις συνομιλίες εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και  τον υπουργό Οικονομικών  των Τίμοθι Γκάιτνερ, ενώ όπως ανέφερε και ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής, είχε διήμερο συνεχών επαφών με ομολόγους του και κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρώπης.  
Συνομιλίες με την άλλη άκρη του Ατλαντικού θα έχει εκ νέου απόψε, ενώ ενδέχεται να ενημερώσει τόσο τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και τον Φώτη Κουβέλη για όλες τις εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, παρότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, εκτιμούν ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στο Eurogroup της Δευτέρας.
Επίσης, θεωρούν ότι η διαφορά μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε. σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέος ήταν το «αγκάθι» που οδήγησε στο να μην υπάρξει αποτέλεσμα στο Eurogroup της Τρίτης.
Περιγράφοντας, παράλληλα, τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχαν νομοθετηθεί όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις, κυβερνητικές πηγές  σημείωναν χαρακτηριστικά: "Την Τρίτη δεν θα είχαν διαφωνήσει. Θα είχαν συμφωνήσει να μας διώξουν" από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: