Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΣΤΙΣ 500 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΑ SPREAD ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2009...


Για πρώτη φορά από τα τέλη του 2009 το spread των ελληνικών ομολόγων και ειδικότερα του δεκαετούς με λήξη το 2023 βρίσκεται στις 500 μονάδες βάσης...
Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση του βρίσκεται στο 6,6%. Η αγορά των ελληνικών ομολόγων από ξένους έχει πάρει φρενήρεις ρυθμούς από τις αρχές του χρόνου αφού ξένα funds και επενδυτικοί οίκοι προβαίνουν σε αθρόες αγορές ποντάροντας αφενός στην επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη eurostat τον Απρίλιο και αφετέρου στην ανάπτυξη που αναμένεται να σημειώσει για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια η Ελληνική Οικονομία.

Είναι εντυπωσιακό , όπως σημειώνουν αναλυτές, που ειδικεύονται στην ανάλυση της αγοράς ομολόγων το γεγονός ότι το ομόλογο διάρκεια 30 ετών έχει απόδοση 6,68% μια απόδοση που είχαν τα ελληνικά ομόλογα στα μέσα του 2000 . Οι ίδιοι αναλυτές πάντως αναφέρουν το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα αυξάνουν τις αποδόσεις τους και από το γεγονός ότι μετά το PSI  του 2012 δεν υπάρχουν πολλά στην ελεύθερη αγορά κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα αν θέλει κάποιος να αγοράσει ομόλογα αυτομάτως ανεβαίνει η τιμή τους.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/500-spread-2009.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: