Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τη ρήξη με τους δανειστές


max
Μετά τον καταιγισμό δηλώσεων και ξένων δημοσιευμάτων για την οργή που έχει προκαλέσει ο Αλέξης Τσίπρας στους δανειστές με τη στάση του, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αργά το βράδυ στο Μαξίμου σε μία πρώτη προσπάθεια να αποτιμηθεί η κατάσταση.
Στη σύσκεψη μετέχει ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βαρουφάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκης, καθώς και όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Οι πρώτες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πτοηθεί από τις άγριες αντιδράσεις κυρίως του Βερολίνου και σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική για την οποία άλλωστε έχει δεσμευτεί και προεκλογικά.
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως η σημερινή ημέρα με την πρώτη εικόνα της ρήξης είναι μόνο η αρχή. Επίσης, όπως έγινε γνωστό αυτές οι συσκέψεις για την αντιμετώπιση αυτών των ραγδαίων εξελίξεων θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο.
Την ίδια ώρα, ένα πρώτο δείγμα της αντίδρασης του Βερολίνου ήρθε από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, ο οποίος στην ουσία προειδοποίησε την Ελλάδα να μην αποπειραθεί να εκβιάσει τη Γερμανία δηλώνοντας πως και η αλληλεγγύη έχει τα όρια της.
Λίγο αργότερα, η ρήξη που φάνηκε ξεκάθαρα στη κοινή συνέντευξη Τύπου του κ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη Γερμανία με τις πηγές της καγκελαρίας να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Άνγκελα Μέρκελ να μην δει τον Αλέξη Τσίπρα επίσημα αλλά ούτε και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: