Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δύναμη στον ΛΑΟΣ «για την ανατροπή» ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Κεντρική ομιλία στη Θεσσαλονίκη


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Θεσσαλονίκη
«Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και προσπαθούν να κοροϊδέψουν και τους Έλληνες», είπε για τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι διακατέχεται από πανικό, τάζει τα πάντα και θυμίζει τη στρατηγική του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2009, με το «λεφτά υπάρχουν».

Σχετικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε τη δέσμευσή του για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια και κάλεσε τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, να τοποθετηθούν αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς θα είναι «ένοχοι».

«Ούτε σε 30 χρόνια δεν θα βγει η χώρα από το Μνημόνιο, διότι Σαμαράς και Βενιζέλος υπέγραψαν στην επιστολή τους προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δεν θα ασκήσουν πολιτικές ενάντια στο Μνημόνιο», παρατήρησε.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα διατηρήσει την αξιοπρέπεια της ή θα την εκχωρήσει στους δανειστές και εκβιαστές της. «Τολμώ να δεσμευτώ ότι μπορώ να δώσω λύση στο πρόβλημα της χώρας. Τολμώ να δεσμευτώ ότι θα διώξω τους λαθρομετανάστες. Τολμώ να δεσμευτώ ότι θα εξασφαλίσω αυτάρκεια και επάρκεια στην Ελλάδα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ουδέποτε πρόδωσα, όπως έκαναν άλλοι, ουδέποτε είπα ψέματα στον ελληνικό λαό, ουδέποτε έβλαψα την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά το ντιμπέιτ είπε ότι ο κ. Σαμαράς φοβήθηκε να πάρει μέρος και κάλεσε έστω και τώρα να γίνει ένα με τα τρία κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου, για να συζητήσουν τι έγινε στις μεταξύ τους συσκέψεις.

Για τον εαυτό του ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι απέτρεψε το ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Πετσάλνικος και σημείωσε πως αν είχε συμβεί αυτό η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει και σήμερα θα είχαμε τη δραχμή.

Εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να διακόψει τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και υπογράμμισε ότι αρνήθηκε να υπογράψει την προδοσία της Ελλάδας.

Κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι λειτούργησε «ως Αμερικανός» και όχι ως Έλληνας και σχολίασε πως ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος δεν μπορούν να φωνάξουν σήμερα το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», που είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου και φωνάζουν σήμερα τα μέλη του ΛΑΟΣ.

Ζήτησε από τους ψηφοφόρους να δώσουν δύναμη στον ΛΑΟΣ για να γίνει η ανατροπή από την επομένη των εκλογών.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκωθεί στα πόδια της με 2.000.000 λαθρομετανάστες, οι οποίοι κοστίζουν 12 δισ. ευρώ (τόσα βγάζουν στις χώρες τους με τα εμβάσματα, όπως είπε).

Τάχθηκε υπέρ του να κλειστούν στη φυλακή οι επίορκοι κλέφτες. «Κάποιοι έκλεψαν και δεν ήταν ένας», είπε για τα εξοπλιστικά προγράμματα, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει έρευνα και για τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που υπέγραψαν μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο, επισήμανε ότι ο ΛΑΟΣ θα φέρει τέτοιες υποθέσεις από τη Δευτέρα και παρατήρησε: «Δεσμεύομαι απέναντι στον κ. Τσοχατζόπουλο. Ακη Τσοχατζόπουλε, εκεί που βρίσκεται, σύντομα θα σου στείλουμε παρέα».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε ότι ο ΛΑΟΣ δεν αποδέχεται ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ή παραγωγό της.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: