Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Άλλο ευρωσοσιαλιστές, άλλο… ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι...


pitela

Η πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έχει αρχίσει να… δίνει μάχες το τελευταίο διάστημα υπέρ των ελληνικών συμφερόντων!

Εκτός από...
την αμέριστη στήριξη των σοσιαλιστών ηγετών της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντσι και Αντόνιο Κόστα αντίστοιχα, σε παρεμβάσεις υπέρ της χώρας μας προβαίνει και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, Τζιάνι Πιτέλα. Μόλις προχθές, ο Πιτέλα κατήγγειλε ότι το ΔΝΤ και το Βερολίνο «θέλουν να δουν την Ελλάδα να βυθίζεται» εγγυόμενος ότι οι
Σοσιαλιστές «δε θα αφήσουν κάτι τέτοιο να συμβεί». Αυτά εκτός συνόρων. Γιατί, εντός συνόρων, τα δύο κόμματα που ανήκουν στην πολιτική οικογένεια των Σοσιαλιστών, ήτοι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αντιπολιτεύονται με σκληρότητα την κυβέρνηση. Αυτή τη διαφορά, λοιπόν, θέλει να δείξει το Μέγαρο Μαξίμου, κλείνοντας το μάτι σε ψηφοφόρους αυτών των κομμάτων.
Ενδεικτικά τα όσα έγραψε στο twitter ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης: «Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στην πλειοψηφία τους στηρίζουν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση. Στην Ελλάδα; ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ είναι ουρά του Μητσοτάκη», επισήμανε, «καρφώνοντας» τον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά για την στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: