Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας στην Κομοτηνή: Μας έχει ζαλίσει ο Μεϊμαράκης...


Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε κατά την προεκλογική ομιλία του στην Κομοτηνή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ο κ. Μεϊμαράκης μας έχει ζαλίσει με τις...
παλινωδίες του», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ως «εκπρόσωπο του πολιτικού αναχρονισμού και των κατεστημένων συμφερόντων που έφεραν την χώρα στην σημερινή δεινή οικονομική θέση».

«Θέλει να συγκυβερνήσουμε το κόμμα εκείνο που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια σε εναλλαγή με το ΠΑΣΟΚ -και τα τελευταία χρόνια μαζί με το ΠΑΣΟΚ- δημιουργώντας το πλέγμα των σχέσεων διαπλοκής με τα ΜΜΕ, την οικονομική ολιγαρχία, χωρίς να απαντά στο κρίσιμο ερώτημα με ποιο πρόγραμμα θα καταστεί εφικτή αυτή η συγκυβέρνηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις προτάσεις της ΝΔ για μετεκλογική συνεργασία.

«Απαντώ από την Κομοτηνή στον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος τη μια λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό ακόμα και τον Τσίπρα και την άλλη λέει ότι δεν θέλει τον Τσίπρα για πρωθυπουργό, ότι μας έχει ζαλίσει με τις παλινωδίες του, ότι θα κερδίσουμε με τέτοιο σκορ έτσι ώστε στην επόμενη Βουλή να έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών για να μην είμαστε όμηροι των δυνάμεων που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Η πραγματική εθνική συναίνεση είναι με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και όχι με αυτές που κατέστρεψαν τον τόπο. Εμείς θέλουμε την εθνική ενότητα αλλά με τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου, τους νέους, τους επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό, όλους αυτούς που μπορούν να δώσουν μια πνοή δημιουργικότητας σε αυτόν τον τόπο και όχι με αυτούς που κατέστρεψαν τον τόπο» ανέφερε.

«Αυτοί λένε ό,τι θέλουν να ακούν οι δανειστές, εμείς λέμε και διεκδικούμε ό,τι έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός», υποστήριξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνοντας την πόλωση με τη ΝΔ.

«Ζητάμε την ενίσχυση του ελληνικού λαού, γιατί εμείς δεν έχουμε την στήριξη των μεγάλων συμφερόντων, εμείς μόνο σε σάς λογοδοτούμε και μαζί σας θα προχωρήσουμε μπροστά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε», είπε για το αύριο του κόμματος του.

«Τώρα θα έχουμε την δυνατότητα να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το πώς θα θεμελιώσουμε σε θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης σταθερότητας και προκοπής την πατρίδα μας που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στην μέγγενη ενός συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής που έτρωγε τα σωθικά μας. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε και τις μάχες μέσα για να γκρεμίσουμε αυτό το σύστημα», κατέληξε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: