Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Με αφορμή ερώτηση για «σκανδαλώδη δάνεια» Κόντρα Τσίπρα-Στουρνάρα στη Βουλή για τράπεζες και διοίκηση της ΤτΕ


Κόντρα Τσίπρα-Στουρνάρα στη Βουλή για τράπεζες και διοίκηση της ΤτΕ
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερη συνάντησή τους  

Αθήνα
Η ιδιωτικοποίηση των τραπεζών μετά τις φήμες για αλλάγες σε ότι αφορά τις μετοχές που κατέχει το ΤΧΣ, ο έλεγχος δανείων που έχουν εγκρίνει οι τράπεζες μετά τις αποκαλύψεις για το ΤΤ, αλλά και οι φήμες για τοποθέτηση του Στουρνάρα στην ΤτΕ βρέθηκαν στο στόχαστρο της αντιπαράθεσης που σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ Γ.Στουρνάρα και Αλ.Τσίπρα, κατά τη συζήτηση της ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα «σκανδαλώδη τραπεζικά δάνεια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλοντας ότι οι οδηγοί στο τιμόνι τις διαπλοκής είναι τρεις (κόμματα εξουσίας, τράπεζες, επιχειρηματικοί όμιλοι) ζήτησε ο έλεγχος να μην περιοριστεί μόνο στο ΤΤ. «Η χώρα κατέρρευσε οι τραπεζίτες μένουν όρθιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ζήτησε εξηγήσεις για τις φήμες ότι επίκειται αλλαγή των όρων ανάκτησης των μετοχών των τραπεζών που κατέχει το ΤΧΣ, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση μέσω διαρροών ότι ο Γ.Στουρνάρας θα διαθεχθεί τον Γ.Προβόπουλο στην ΤτΕ επιχειρεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση κάτι που -όπως τόνισε- δεν πρόκειται να γίνει δεκτό.

Από την πλευρά του ο υπουργός απέκλεισε αλλαγή των όρων ανάκτησης των μετοχών των τραπεζών όπως αυτοί είχαν προσδιοριστεί στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. «Η διάθεση των συμμετοχών του ΤΧΣ θα γίνει με γνώμονα το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας» τόνισε, προσθέτοντας ότι ουδείς σκέπτεται αλλαγή των warrants.

Για τη διαδοχή του Γ.Προβόπουλου στο τιμόνι της ΤτΕ είπε ότι ειναι σενάρια με τα οποία δεν ασχολείται.

Αναφερόμενος στο κρίσιμο θέμα των ελέγχων κινήσεων και αποφάσεων των τραπεζών τόνισε ότι έχει ξεκινήσει μια διαδιδασία κάθαρσης άνευ προηγούμένου, ότι «ασυλία δεν θα έχει κανείς» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για μικροκομματική σκοπιμότητα προσπαθεί να ακυρώσει όλα όσα έγιναν για την ανασυγκρότηση του πιστωτικού συστήματος συνδέοντας τα με την υπόθεση του ΤΤ.

Στα πυρά δε του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το θέμα του χρέους απάντησε «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: