Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Εστιάστε στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Ευ.Βενιζέλος στον Κ.Παπούλια επιστρέφοντας την εντολή

Ο λόγος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Επέστρεψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο Ευ.Βενιζέλος. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης με βασικό όρο και την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Βενιζέλος. «Εκεί θα πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας» τόνισε στον Κ.Παπούλια. Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα το επόμενο διάστημα, ενώ διέκρινε ψήγματα αισιοδοξίας για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά συμφώνησαν για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού με διετή εντολή και στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη βελτίωση των όρων του μνημονίου, είπε ο κ. Βενιζέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε ότι βασικός όρος είναι και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. «Το έθεσα στον κ. Τσίπρα, αλλά δεν έχω λάβει θετική απάντηση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Εκεί θα πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας» είπε στον Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Ελπίζω να συμβάλλω κι εγώ στο να σχηματιστεί κυβέρνηση» είπε ο Κ.Παπούλιας.

Υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που ανακύπτουν για την εκπροσώπηση της χώρας στις συνόδους κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καθώς και στο Eurogroup.

«Βλέπω ψήγματα αισιοδοξίας, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουμε τη Δευτέρα Ecofin και Eurogroup και την άλλη εβδομάδα σύνοδο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» είπε ο κ. Παπούλιας.

Πριν εισέλθει ο Ευ.Βενιζέλος στην αίθουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «Θα πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και τα Σαββατοκύριακα», αφήνοντας υπόνοιες ότι το ραντεβού του με τους πολιτικούς αρχηγούς ίσως πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: