Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μυστικές συσκέψεις σε Καστρί και Μαξίμου

newpost.gr

Μυστικές συσκέψεις σε Καστρί και Μαξίμου

Πήραν φωτιά τα επιτελεία. Αμέσως μόλις ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ στους συνεργάτες του την απόφασή του να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συγκροτήθηκαν δύο ομάδες προκειμένου να διαχειριστούν την έκτατη κρίση την οποία δημιούργησε η παραίτηση του Γιώργου Λιάνη. Η πρώτη ομάδα συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου και η δεύτερη στο Καστρί υπό τον Πρωθυπουργό.



Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε στο Καστρί τους: Γ. Ραγκούση, Π. Γερουλάνο, Μ. Καρχιμάκη, Ρ. Βάρτζελη και τον Ν. Αθανασάκη. Τα φώτα ανοιχτά στο γραφείο του κράτησαν ο Γ. Πεταλωτής, ο Κ. Θέος, ο Γ. Ελενόπουλος, ο Γ. Πετρουλάκης και ο Ν. Ζιώγας. «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα» τόνισε στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός προτίθεται να ζητήσει από τον Κ. Παπούλια να συγκαλέσει εκ νέου το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σκοπό να προτείνει συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας και στήριξης, σε διαφορετική περίπτωση ο Πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές σε καθεστώς στάσης πληρωμών!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε χθες με κορυφαίους υπουργούς, αλλά και με το περιβάλλον του Α. Σαμαρά, προκειμένου να ενημερώσει για την πρωτοβουλία που σκόπευε να αναλάβει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε τηλεφωνήματα και από το εξωτερικό. Είναι προφανές πως οι πιέσεις κλιμακώνονται.

Αλλιώς η κυβέρνηση βαδίζει σε μία προδιαγεγραμμένη ήττα στη ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο. Και από την κατάρρευση ο Γ. Παπανδρέου προτιμά να παραδεχθεί ότι μόνος δε μπορεί και ότι χρειάζεται τη βοήθεια της ΝΔ. Και όχι μόνο, καθώς είναι πολύ πιθανό σε βοήθεια της κυβέρνησης να σπεύσουν ο Γ. Καρατζαφέρης και η Ντ. Μπακογιάννη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: