Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: «Ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός»

newpost.gr

Σαμαράς: «Ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός»
Σε σκληρούς τόνους η απάντηση από τη ΝΔ. Αργά το βράδυ της τετάρτης ο Αντώνης Σαμαράς έβγαλε ανακοίνωση μετά την αναδίπλωση του Παπανδρέου για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.


Στην μαγνητοσκοπημένη ανακοίνωση του, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Παπανδρέου του ζήτησε να γίνει προσωρινή κυβέρνηση και αργότερα να γίνουν εκλογές.

«Τόνισα στον πρωθυπουργό ότι η κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ενώ αρχικά ο πρωθυπουργός είχε δεχθεί μετά ανακάλεσε, και αυτό γιατί, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, ηθελε να κρατήσει τις ισορροπίες στο κόμμα του και να καλύψει την αδύναμια του να κυβερνήσει.

«Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία», είπε ο κ. Σαμαράς. Το θέμα είναι αν μπορεί να κυβερνήσει είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως αν δεν μπορεί πρέπει να πάει σε εκλογές.

«Ο αυριανός ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει η ίδια.

Στη ΝΔ συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πολιτικής. Και αλλαγή πλέον του ίδιου του πολιτικού σκηνικού. Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η πολιτική του Μνημονίου παρέλυσε την Οικονομία μας. Δεν θα την αφήσουμε να διαλύσει και την Κοινωνία. Ούτε να υπονομεύσει τη Δημοκρατία. Ο Πρωθυπουργός απέρριψε τη μόνη πρόταση συναίνεσης που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Και να ενώσει τον Ελληνικό λαό. Τώρα αγωνίζεται να συγκρατήσει το κόμμα του. Τη συναίνεση του ελληνικού λαού στην πολιτική του την έχασε…

Δεν κυβερνιέται έτσι η χώρα.
Δεν μπορεί να μας πηγαίνει ο Πρωθυπουργός από διαγγέλματα χωρίς ουσία, σε εκκλήσεις εθνικής ενότητας για την εφαρμογή μιας πολιτικής που την απορρίπτουν όλοι. Ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του».
Η πολιτική του Μνημονίου παρέλυσε την Οικονομία μας.

Δεν θα την αφήσουμε να διαλύσει και την Κοινωνία. Ούτε να υπονομεύσει τη Δημοκρατία.

Ο Πρωθυπουργός απέρριψε τη μόνη πρόταση συναίνεσης που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Και να ενώσει τον Ελληνικό λαό.

Τώρα αγωνίζεται να συγκρατήσει το κόμμα του.

Τη συναίνεση του ελληνικού λαού στην πολιτική του την έχασε…

Δεν κυβερνιέται έτσι η χώρα.

Δεν μπορεί να μας πηγαίνει ο Πρωθυπουργός από διαγγέλματα χωρίς ουσία, σε εκκλήσεις εθνικής ενότητας για την εφαρμογή μιας πολιτικής που την απορρίπτουν όλοι. Ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: