Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σε βαρύ κλίμα η προσέλευση των βουλευτών στη Βουλή για τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσπαθούν να φτάσουν στη Βουλή από την είσοδο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Οικονομικών που θα συμμετάσχουν στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Στις 2:30 μμ αναμένεται η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ όπου θα ενημερώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 4:30 θα ξεκινήσει η συζήτηση του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η εμφανής πάντως απουσία βουλευτών και οι προπηλακισμοί που δέχθηκαν από ορισμένους διαδηλωτές αρκετοί από αυτούς έξω από το Κοινοβούλιο στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στη Βουλή προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και δεν θα σταματήσει να λειτουργεί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του για τις μεταμοσχεύσεις που ξεκίνησε το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής και ολοκληρώθηκε μέσα σε βαρύ κλίμα, με την παρουσία ελάχιστων βουλευτών (δεν ξεπερνούσαν τους 30).

«Περιποιεί τιμή ότι σήμερα η Ολομέλεια δουλεύει με πάθος. Κανένας τραμπούκος δεν θα απαγορεύσει στη Δημοκρατία να λειτουργήσει, κανένας τραμπούκος δεν είναι ικανός να διακόψει τη λειτουργία της» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Δεν λύνεται το θέμα με το να γινόμαστε συμπαθητικοί καταγγέλλοντας τον εαυτό μας. Έχουμε ευθύνες αλλά πρωτίστως έχουμε την ευθύνη να κρατηθεί όρθια η χώρα».

«Εμείς την έχουμε την ευθύνη στη ΝΔ και προσπαθούμε να πείσουμε την κυβέρνηση ότι υπάρχει άλλος δρόμος να βγούμε από τη κρίση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων έπρεπε αυτή την ώρα να είναι στο Κοινοβούλιο γιατί αν δεν είναι τότε στέλνουν μήνυμα φόβου.

«Είναι ιστορική και δύσκολη η σημερινή μέρα και είναι βέβαιο ότι εμείς οι 300 που μας βρίζουν έξω έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε την Δημοκρατία και να θυμίσουμε ότι κάποιοι από εμάς έδωσαν μάχη για την αποκατάστασή της. Αυτή τη στιγμή η απάντηση θα δοθεί μέσα από το Κοινοβούλιο και ενωμένοι γιατί διαφορετικά αύριο το πρωί η Δημοκρατία θα έχει πρόβλημα.

«Μόνο ένα μήνυμα ότι είναι ενωμένες οι ηγεσίες μπορεί να σταθεί αυτή την ώρα», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, έκανε λόγο για «κύκλους εντός και εκτός χώρας που θα ήθελαν όπως είπε να αποτελέσουν τέτοια γεγονότα τον σπινθήρα όπως σε άλλες εποχές ώστε να οδηγηθεί ο λαός μας σε ένα νέο διχασμό και αιματοχυσία».

Ταυτόχρονα, επέκρινε το γεγονός ότι, όπως είπε, πολλοί βουλευτές δεν είχαν ενημερωθεί για την δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασής τους στο Κοινοβούλιο καθώς όπως είπε υπάρχουν πλήθη λαού που εκφράζουν ειρηνικά την διαμαρτυρία τους ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακραία γεγονότα.

Νωρίτερα τόσο ο κ. Λοβέρδος, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, όσο και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη και Όλγα Ρενταρή -Τεντε δέχθηκαν τους προπηλακισμούς μιας μικρής μερίδας διαδηλωτών στην Βασιλίσσης Σοφίας κατά την είσοδο τους με αυτοκίνητα στο Κοινοβούλιο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: