Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις


(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Νέο διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου θα κάνει ο πρωθυπουργός, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με αρχηγούς κομμάτων.

Ήδη, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Φώτη Κουβέλη.

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στη ΝΕΤ επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Παπανδρέου λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να προχωρήσει ξανά σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Ο διάλογος είναι πάντα χρήσιμος. Εγώ θα συναντηθώ μαζί του» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και πρόσθεσε ότι «μπορούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ενώσουν τη φωνή τους για να διεκδικήσουν ρυθμίσεις από την Ευρώπη».

Αργότερα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα, ο πρωθυπουργός έθεσε ζήτημα συναίνεσης στους όρους που θέτει η ΕΕ προκειμένου να χορηγηθεί το νέο δάνειο προς τη χώρα.

Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το ΚΚΕ αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση και συναίνεση με τους όρους πτώχευσης του λαού και εξέφρασε για μια ακόμα φορά την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της ΕΕ.

Επίσης στους προβληματισμούς που έθεσε ο πρωθυπουργός για διενέργεια δημοψηφίσματος η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το ζήτημα δεν είναι να τεθούν αποπροσανατολιστικά εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα, αλλά ο λαός να μιλήσει μέσω εκλογών.

Πάντως πηγές από τον Περισσό υπογραμμίζουν ότι δεν τέθηκε θέμα σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Θα ακολουθήσουν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 είπε ότι οι εξελίξεις τρέχουν και το πολιτικό σύστημα αδρανεί, κατά συνέπεια μόνη λύση είναι οι εκλογές.

«Είμαστε στο και 5' με την ΕΕ να ζητά συναίνεση και εμείς να μην μπορούμε να βρούτμε λύση».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν τοποθετήθηκε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: