Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μαζεύει μέτρα για να σωθεί ο Παπακωνσταντίνου

Σφυροκόπημα στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ


http://img.protothema.gr/7E3C5ADEEB95AC9229794F08D45690E3.jpg
Την τελευταία, προφανώς, προσπάθεια διάσωσής του επιχειρεί, ενώπιον του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μαζεύοντας σε ένα βαθμό κάποια από τα άγρια μέτρα που έχουν αποφασισθεί για το Μεσοπρόθεσμο.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός στην ομιλία του, εξειδίκευσε κάποια πράγματα που ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα πήρε πίσω την εισφορά αλληλεγγύης, για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.

Για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ το ποσοστό της εισφοράς θα είναι 1%.

Από 20.000 έως 50.000 το ποσοστό της εισφοράς θα είναι 2% . Από 50.000 ευρώ και μέχρι 100.000 θα είναι στο 3%.

Από 100.000 ευρώ και πάνω θα είναι στο 4%.

Επίσης στην ομιλία του ανέφερε, ότι θα υπάρξει εισφορά στα ακίνητα από 200.000 ευρώ και πάνω, κατά άτομο. Επανέλαβε δε ότι θα πραγματοποιηθεί έλεγχος σε όλα τα πρόσωπα που είχαν σχέση με δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι πληροφορίες θέλουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να έχουν ακονίσει τα μαχαίρια για τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, ενώ δεν αποκλείεται ορισμένοι να ζητήσουν ευθέως την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών.

Το κλίμα στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ είναι έκρυθμο, οι περισσότεροι βουλευτές ερχόμενοι στη Βουλή δέχθηκαν έντονες αποδοκιμασίες, με αποτέλεσμα να διογκωθεί η «κρίση συνείδησης» που τους ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις επαναλάμβανε πως δεν έχει πεισθεί για το μεσοπρόθεσμο, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για την τελική του στάση στην ψηφοφορία, ενώ σημείωνε πως ορισμένοι υπουργοί δεν έχουν το πολιτικό βάρος για να ανταπεξέλθουν στις κρίσιμες στιγμές και πρέπει να φύγουν.

Πιο επικριτικός μάλιστα εμφανίζεται για τον κ. Παπακωνσταντίνου, θεωρώντας πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση, τόσο στην κοινωνία όσο και στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ανήκει στον υπουργό Οικονομικών.

Νωρίτερα, στην Ολομέλεια της Βουλής είπε: «Εγώ είμαι βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας. Δεν είμαι γιος πρώην πρωθυπουργού όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε υιοθετημένος όπως ο κ. Δημήτρης Δρούτσας».

Πλέον, το κυρίαρχο αίτημα των περισσοτέρων είναι ο ανασχηματισμός και η τοποθέτηση νέου «τσάρου» στο Οικονομίας, ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να αναζητά το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: