Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στην εξόρυξη χρυσού...Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης, και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, με ...
πρωτοβουλία της διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά των χρυσωρυχείων.

Απόδιαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη το Νοέμβριο του 2012 Από διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη το Νοέμβριο του 2012 Το συλλαλητήριο στήριξαν με ψηφίσματά τους εκπρόσωποι φορέων, ενώ με πανό και συνθήματα συμμετείχαν πολλοί μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης, καθώς η Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου, προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας για τις 2 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου, προκειμένου να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Το λόγο πήραν πρώτα οι μαθητές που μίλησαν για τις ανησυχίες τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός», ενώ τα λόγια των μαθητών υποστήριξε σθεναρά ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης λέγοντας ότι πρωτοπόροι στον αγώνα ενάντια στα χρυσωρυχεία είναι τα Θρακιωτόπουλα.

Την εναντίωσή του στην εξόρυξη του χρυσού εξέφρασε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ΑΜ-Θ και δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτσής, ο οποίος αναφέρθηκε στον νικηφόρο αγώνα που έγινε πριν από λίγα χρόνια στην Καβάλα εναντίον του λιγνίτη.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, μίλησε για τον αγώνα των 13,5 χρόνων κατά των εταιρειών που θέλουν την εξόρυξη του χρυσού, υπογραμμίζοντας ότι απέναντι βρίσκονται πάντα οι Καναδοί, ορισμένα ΜΜΕ και κάποιοι πολιτικοί.

Το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν και κάτοικοι από τις Σάπες Ροδόπης και την Κομοτηνή, χαιρέτισαν και εκπρόσωποι άλλων περιοχών, όπως η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση και η Αναστασία Πάγκου, μέλος του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία, από το Κιλκίς.

Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: