Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Για το ανακριβές «πόθεν έσχες» Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Άκης ΤσοχατζόπουλοςΗ μεταγωγή του Άκη Τσοχατζόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού στο κτίριο του Εφετείου έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Η μεταγωγή του Άκη Τσοχατζόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού στο κτίριο του Εφετείου έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οκτώ χρόνια κάθειρξης κατά συγχώνευση, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με Τα Νέα, η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο πρώην υπουργός θα μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

Κατά την αγόρευση του ο εισαγγελέας, που έκρινε ότι απέκρυψε με δόλο περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006, είχε προτείνει 10 χρόνια κάθειρξη.

Στην αγόρευσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης Γ. Παγορόπουλος και Π. Κοτσαλής επικαλέστηκαν την αναλογία δικαίου και αναφέρθηκαν εμμέσως στην υπόθεση Μπακογιάννη-Κούβελου και πως αυτοί απηλλάγησαν.

Η μεταγωγή του Άκη Τσοχατζόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού στο κτίριο του Εφετείου έγινε λίγο πριν τις 09:00, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ο πρώην υπουργός απέφυγε να κάνει οιαδήποτε δήλωση προσερχόμενος στο Εφετείο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος για την υπόθεση των προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας, κλήθηκε να λογοδοτήσει για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

Το εις βάρος του κατηγορητήριο περιελάμβανε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν: Την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς.

Newsroom ΔΟ
Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια: