Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Νέο δημοσίευμα «Ανίκανους εφοριακούς» βλέπει στην Ελλάδα το Spiegel


«Τα φορολογικά έσοδα που εισπράχθηκαν από τους κρατικούς ελεγκτές κινούνται 50% κάτω από τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα» γράφει το περιοδικό
«Τα φορολογικά έσοδα που εισπράχθηκαν από τους κρατικούς ελεγκτές κινούνται 50% κάτω από τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα» γράφει το περιοδικό  
   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Βερολίνο, Γερμανία
Στο θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα αναφέρεται τη Δευτέρα το γερμανικό περιοδικό Spiegel, δημοσιεύοντας άρθρο με τίτλο «Ανίκανοι εφοριακοί».

«Οι ελληνικές εφορίες δεν είναι ικανές και δεν θέλουν να εισπράξουν ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών οφειλών. Στο αποτέλεσμα αυτό καταλήγουν ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια εσωτερική έκθεση. Οι ελεγκτές συστήνουν για αυτό το λόγο μεγάλο μέρος των φορολογικών ελέγχων να οργανωθούν ως ημικρατικές επιχειρήσεις» γράφει το περιοδικό, σημειώνοντας:

«Μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει άμεσα να προσληφθούν 200 και μέχρι το τέλος του 2014, 500 ιδιωτικοί ελεγκτές. Διότι τα φορολογικά έσοδα που εισπράχθηκαν από τους κρατικούς ελεγκτές κινούνται 50% κάτω από τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα».

Το Spiegel γράφει ότι «εισπράχθηκαν μόνο 1,1 αντί 2 δις ευρώ τον προηγούμενο χρόνο» ενώ «για το 2013 η Αθήνα υπολογίζει μια μικρή μόνο αύξηση».

Το δημοσίευμα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, επισημαίνει πως και οι ειδικές υπηρεσίες που έχουν συσταθεί είναι αναποτελεσματικές, ενώ καταλήγει: «Ακόμα μια κατηγορία: 130 εφοριακοί, οι οποίοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, καλύφθηκαν από συναδέλφους τους. Επιπλέον, πολλοί υπάλληλοι κρίθηκαν ανεπαρκείς και μεγάλοι σε ηλικία».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: