Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η Λαγκάρντ κλείνει το... μάτι στον Αντώνη Σαμαρά και αφήνει περιθώριο αλλαγών









Η Λαγκάρντ κλείνει το... μάτι στον Αντώνη Σαμαρά και αφήνει περιθώριο αλλαγών
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αλλαγών στο μίγμα της οικονομικής πολιτικής, που ακολουθείται το ΔΝΤ εάν αυτές κινούνται εντός του πλαισίου, που έχουν θέσει οι δανειστές.

Με δήλωση, που διένειμε χθες το γραφείο Τύπου του Ταμείου επισήμαινε, πως «…καλωσορίζουμε το ότι η ΝΔ εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος που υλοποιείται από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θανάση Τσίτσα (Ελευθεροτυπία) προχωρά όμως ένα βήμα παραπέρα εκφράζοντας την ικανοποίησή του πως « …η ΝΔ δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ό, τι όποιες αλλαγές στις πολιτικές ενδέχεται να προτείνει θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος».

Όπερ μεθερμηνευόμενο και περιθώρια για βελτιωτικές κινήσεις- εντός πλαισίου, βέβαια- υπάρχουν και δυνατότητα διαπραγμάτευσης επίσης. Ενέργειες και πρόνοιες, που προφανώς δεν έγιναν επί ημερών Γ. Παπανδρέου και υπουργίας Οικονομικών των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου.

Δέχεται κατά συνέπεια το ΔΝΤ διορθωτικές αλλαγές στο μίγμα της ακολουθούμενης πολιτικής με τον Αντ. Σαμαρά να υποστηρίζει τα αυτονόητα, δηλαδή ελαφρύτερο φορολογικό πλαίσιο με παράλληλη διεύρυνση της φορολογητέας βάσης, αναπτυξιακά κίνητρα, αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ κ.λ.π .

Ούτε λίγο ως πολύ μερικά από τα αυτονόητα, που κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει ο Χ. Ράιχενμπαχ, ο Γ. Προβόπουλος ή το ΙΟΒΕ.



Joffrey Postman
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: