Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Παντοάν: Ανοίγει ένα νέο εργοτάξιο για την Ελλάδα...


Παντοάν: Ανοίγει ένα νέο εργοτάξιο για την Ελλάδα"Ανοίγει ένα νέο εργοτάξιο για την Ελλάδα, στο οποίο η Ιταλία συμμετέχει εποικοδομητικά και με πνεύμα συνεργασίας, με στόχο...
μια ενιαία λύση", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ κάρλο Πάντοαν, κατά την παρέμβασή του, στην Γερουσία της Ρώμης.

"Το να βοηθήσουμε την Ελλάδα, σήμερα, σημαίνει να ετοιμάσουμε έναν νέο μηχανισμό βοηθειών: το αίτημα είναι ένα τριετές δάνειο, συνδεδεμένο με μια δέσμη μέτρων στον τομέα των φόρων και των συντάξεων", σημειώνει ο κ. Πάντοαν.

Υποστηρίζει ακόμα ότι "η λιτότητα είναι ένα ψεύτικο πρόβλημα. Το θέμα είναι πώς να μετατρέψουμε σε ανάπτυξη αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να είναι πιο σύντομο από ό,τι νομίζουμε".

"Σήμερα πάντως, βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση. Χθες, ο πρόεδρος του Eurogroup ζήτησε από την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, να επαληθεύσουν αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δοθεί απάντηση στις προτάσεις της Αθήνας. Και ακριβώς πάνω σε αυτό το θέμα, το Eurogroup συνεδριάζει το ερχόμενο Σάββατο", κατέληξε  ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: