Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΔΝΤ: Πολύ βαρύτερο το τίμημα που θα κληθεί να καταβάλει η Ελλάδα...


Βαρύτερο τίμημα θα πληρώσει η Ελλάδα λόγω των γεγονότων της τελευταίας περιόδου, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook WEO) που παρουσιάσθηκε σήμερα Πέμπτη στην...
Ουάσιγκτον από τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Το ΔΝΤ «προσγείωσε» στο 3,3% την εκτίμησή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2015, έναντι 3,5% που προέβλεπε τον Απρίλιο, ενώ για το 2016 διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά 3,8%.

Το Ταμείο αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2015 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 λόγω της χαμηλότερης ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Το ΔΝΤ θεωρούσε αρχικά πως η αμερικανική οικονομία θα αναπτυσσόταν κατά 3,1% φέτος, αλλά τελικά η επέκταση του αμερικανικού ΑΕΠ αναθεωρήθηκε στο 2,5%. Ο αντίστοιχος στόχος για το 2016 αναθεωρήθηκε στο 3%, από 3,1% τον Απρίλιο.

Για την ευρωζώνη το ΔΝΤ διατήρησε αμετάβλητη την εκτίμηση για ανάπτυξη 1,5% το 2015, ενώ αναθεώρησε ανοδικά το στόχο για την ανάπτυξη το 2016, από το 1,6% στο 1,7%. Ως υποστηρικτική της ανάπτυξης στην νομισματική ένωση χαρακτηρίζει την «ουδέτερη» δημοσιονομική πολιτική στη ζώνη του ευρώ, τις χαμηλότερες τιμές των καυσίμων, και την βελτίωση της εμπιστοσύνης.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: